Beeldbank

Het Stadsarchief Kampen heeft ongeveer 15.000 foto's, ruim 2.300 historische kaarten, prenten en tekeningen in zijn bezit die betrekking hebben op de historie van Kampen en omgeving. Deze zogenaamde Topografisch-Historische Atlas bevat zeer uiteenlopend visueel maar ook bewegend beeld- en geluidsmateriaal: van gebouwen in de binnenstad van Kampen, maar ook van de omliggende kernen zoals IJsselmuiden, Wilsum of Zalk.

Ga direct naar de beeldbank

Ook kunt u zoeken naar portretten van personen.
Een bijzondere plaats neemt de zogenaamde Van der Horst-collectie in; deze bestaat uit vijftig tekeningen van de mooiste en meest markante plekken in de gemeente Kampen die - in opdracht van het Stadsarchief Kampen - gemaakt zijn door kunstenaar Hans van der Horst.

Auteursrecht

Het Stadsarchief Kampen streeft ernaar de wettelijke bepalingen in verband met het auteursrecht op foto's te respecteren. Het Stadsarchief Kampen heeft zich ingespannen om auteurs en fotografen te achterhalen. In de gevallen waarin dat is gelukt is toestemming voor publicatie op internet gevraagd.

Indien geen toestemming verleend werd, zijn de foto's niet op internet geplaatst. De beschrijvingen van deze foto's zijn wél te doorzoeken. De originele foto's kunnen in dit geval bij het Stadsarchief Kampen bekeken worden.

Wanneer u meent auteursrechten te hebben op foto's die op internet staan, dan vragen wij u contact op te nemen met het Stadsarchief Kampen. Op verzoek worden de foto's van internet verwijderd.  

Gebruik van beeldmateriaal / publicatie

Voor iedere vorm van openbaarmaking van documenten en beeldmateriaal uit de collecties van het Stadsarchief Kampen heeft u toestemming nodig. Wij leveren geen documenten en beeldmateriaal waar auteursrechten van derden op rusten.

Voor het gebruik van afbeeldingen waarvan het Stadsarchief Kampen het beeldrecht bezit, vragen wij vergoedingen. Zie hiervoor de tarievenlijst.

Zoeken in de beeldbank

Op zoek naar een bepaalde straat, pand, activiteit, persoon? Probeer dan verschillende zoektermen in de beeldbank om de zoekresultaten te vergroten. 

Bestand nog niet beschikbaar

De door u gevonden afbeelding is nog niet zichtbaar op de website. Toch graag de afbeelding zien? Noteer het fotonummer en kom langs in het Informatiecentrum van het Stadsarchief in de Stadskazerne. Dan halen wij het origineel voor u uit het depot. 

Informatie over afbeelding of scan

De fotobeschrijvingen werden ingevoerd door een groep vrijwilligers en medewerkers van het Stadsarchief Kampen. In mei 2010 zijn wij gestart met het herzien van de bestaande fotobeschrijvingen volgens de daarvoor geschreven handleiding. Daarnaast worden nieuwe fotobeschrijvingen toegevoegd.

Foutje gezien?

Komt u een (schrijf)fout tegen, incorrecte informatie in de beschrijvingen of heeft u aanvullende informatie op de beschrijvingen, neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u dankbaar.