Volgt u ons al op Facebook?

Een foto is slechts een foto tot we de herinneringen gaan delen. Heeft u op onze Facebook pagina al eens de reacties op een berichtje en/of foto gelezen?

Met grote regelmaat plaatsen wij foto’s en berichtjes op onze Facebook pagina. De reacties en herinneringen die geplaatst worden bij onze foto’s van gebouwen, gebeurtenissen en personen zijn bijzonder om te lezen. Want op deze wijze komen gebouwen, personen en gebeurtenissen als het ware weer tot leven.

Een tijdje geleden hebben wij een foto en onderstaand berichtje geplaatst over de heer Jan de Brands. 

Voor vele Kampenaren vast geen onbekende. Jan de Brands. Op deze foto warm aangekleed maar de korte broek was favoriet vanaf het allereerste moment dat de zonnestralen zich lieten zien. Op zijn fiets (in korte broek) en altijd gevolgd door zijn trouwe roedel honden was hij een opvallende verschijning in het Kamper straatbeeld. Welke herinnering heeft u aan hem?

Vele reacties stroomden binnen, vele herinneringen aan deze Kamper “Paradijsvogel” (zoals hij door iemand werd genoemd). Een aantal van deze reacties zijn:

“Hij zat op de Zwartendijk met zijn voeten in de sloot en zijn fiets stond daar ook in. Jan had het warm en zijn fiets ook.”

“Mijn eerste keer dat ik hem zag was op de kermis. Die was toen nog op het meeuwenplein. Ik zag hem lopen in een lang gewaad. Mama daar loopt Jezus!”

“Hij was beresterk. Hij kon een afvalemmer (zo'n oude zinken) over de Burgel heen gooien.”

“Aan de kalverhekkenweg kon je nog genieten van zijn trompet geluid, en hij mocht ook graag rond fietsen in een bloot boven lijf met een leverworst om de nek. De mooiste is dat ik op de kermis aan de doorbraak 10x hard moest vloeken en kreeg toen 10 gulden aan los geld van hem dat was toen heel veel.”

“Met rookworsten om de nek en ontbloot bovenlijf door de Noordweg fietsen met zijn trouwe maatjes/honden die hem volgden. Dan riep ie keihard:"Donder en Bliksem,kom hierrrr...!!!"

“Ik kan me herinneren dat hij aan de bar zat in die kroeg tegenover Jansen in de Oudestraat. Gut hoe heette die ook alweer? Hij zat op de hoek met een biertje en een borrel, die hij dan vervolgens in het bierglas gooide. Ik ging naast hem zitten en hij bood me een borrel aan. Zeer geanimeerd met hem zitten kletsen. Hij gaf me een dikke knuffel toen hij vertrok. Hij was erg lief toen.”

Bezoek onze Facebook pagina eens en deel uw verhaal bij historische foto's van gebouwen, personen of gebeurtenissen! 

Als u op het icoontje (F) klikt, helemaal rechtsonder deze nieuwsbrief, dan komt u direct op onze Facebook pagina terecht.