• Home
  • Nieuws
  • STADSWANDELING KAMPEN BEZET EN BEVRIJD 1940- 1945

STADSWANDELING KAMPEN BEZET EN BEVRIJD 1940- 1945

 

In april hebben alle scholen in de gemeente het werkboek met de stadswandeling “Kampen bezet en bevrijd 1940 - 1945” ontvangen: groep 7 en 8 van het basisonderwijs, en klas 1 en 2 uit het voortgezet onderwijs. 


Vanuit het Stadsarchief zagen we de afgelopen tijd tientallen schoolklassen uit de gemeente Kampen de oorlogsroute wandelen in de binnenstad. De Stadskazerne is één van de locaties uit het werkboek. 

De stadswandeling en de opdrachten uit het werkboek maken zichtbaar wat er in Kampen gebeurd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bijhorende opdrachten laten je nadenken over de keuzes waar men in die periode, en nog steeds, voor kwam te staan.

 

Wil je de stadswandeling zelf lopen?

Dat kan. Haal dan jouw exemplaar bij het Stadsarchief Kampen, de Tourist Info in De Stadskazerne, Intertoys Kampen of Readshop Bos. 

 

Combineer de wandeling met de WO2 expositie

Nu De Stadskazerne voor bezoek weer geopend is, is een bezoek aan de WO2 Expositie: Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd. 1940 - 1945 van harte aanbevolen. Deze expositie sluit naadloos aan op de oorlogswandeling. De expositie is tot en met 3 juli te zien. 

Het Nationaal Comité 4/5 mei Gemeente Kampen, Historische Vereniging Jan van Arkel en Stadsarchief Kampen werkten samen aan de totstandkoming van de oorlogswandeling. Door de bijdragen van het het Grootburgerweeshuis, het Camper Algemeen Steunfonds, Kampen Partners, Gemeente Kampen en de Binnenstad Ondernemers Kampen konden we de scholen deze wandeling gratis aanbieden. De WO2 expositie is het resultaat van de samenwerking tussen de Historische vereniging Jan van Arkel en het Stadsarchief Kampen. 

Gerelateerde artikelen

Stadswandeling Kamper Oorlogsgeschiedenis