• Home
  • Nieuws
  • Gezocht: verhalen en voorwerpen uit WO2

Gezocht: verhalen en voorwerpen uit WO2

Woensdag 17 april (12.00 tot 14.00) De Stadskazerne, Oudestraat 216, Kampen

De WO2 Café lunchtour is op 1 april in Haaksbergen begonnen. De komende dagen vervolgt deze tour de bevrijdingsroute in Overijssel. Misschien heeft u het al voorbij zien komen op RTV Oost?

Het Historisch Centrum Overijssel en RTV Oost zoeken tijdens deze tour naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. Heeft u een verhaal? Of bijzonder materiaal? Kom dan naar ons WO2 Café en vertel het aan één van onze WO2 kenners. De WO2 Café tour eindigt op 17 april 2019 in De Stadskazerne in Kampen. Koffie en een lekker broodje staan tussen 12.00 en 14.00 uur voor u klaar.

Waarom is uw verhaal zo belangrijk?

In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan volgend jaar veel aandacht zal worden geschonken met een uitgebreid programma “Overijssel viert vrijheid”. Daarom zijn Historisch Centrum Overijssel (HCO) en RTV Oost na al samen met een aantal bibliotheken en archieven en historische verenigingen op zoek naar bijzondere verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. In Kampen zijn dat de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief en de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel.
Volgend jaar in april volgt RTV Oost de bevrijdingsroute langs plaatsen die op die dag exact 75 jaar geleden zijn bevrijd. Uw verhalen vormen dan de basis voor deze tour die volgend jaar gemaakt wordt door Overijssel. Dit lustrum is dus hét moment om uw verhaal over Kampen met ons te delen in het WO2 Café in De Stadskazerne op 17 april 2019.

Kom bij ons langs met uw verhaal

Iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft is van harte uitgenodigd om langs te komen in De Stadskazerne op 17 april aanstaande. Ook foto's, voorwerpen en documenten over de oorlog en de bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomst in het WO2 Café in Kampen. Er zijn oorlogskenners aanwezig om de verhalen en objecten te beoordelen. Daarnaast zullen het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel aanwezig zijn en bijzondere stukken meenemen.

RTV Oost registreert de WO2 Café-tour

RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

Kijk voor alle informatie op: https://spark.adobe.com/page/2qW3Vk3qNaalf/

Deel uw herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog tijdens het WO2 Café

📍Café Paatje in De Stadskazerne, Oudestraat 216 Kampen

📆 17 april 2019

🕰️ 12.00 - 14.00 uur