• Home
  • Nieuws
  • Genealogie van de oude Kamper familie Morre

Genealogie van de oude Kamper familie Morre

Heeft u een (verre) voorouder met de achternaam Morre? Dan zal het boek de "Genealogie van de oude Kamper familie Morre", samengesteld door Kees Schilder, u vast aanspreken. 

De Kamper Familie Morre

Van de 13de eeuw tot in de 18e eeuw hebben leden van de familie Morre in Kampen gewoond. Hoewel er geen bronnen uit de 13de eeuw zijn waarin Morre's worden genoemd mogen we er wel van uitgaan dat leden van die familie, die in de periode 1318-1350 in tientallen bronnen worden genoemd en als handelingsbekwame mensen moeten worden beschouwd, in de voorgaande eeuw geboren waren. Met de families Van Holtsende, Voorne, van Oenden, Van den Vene, Kenneken, Riet en Wilsem behoorden zij tot de oer-Kampenaren.

Hoewel de Morre's vanaf het laatste kwart van de 16de eeuw jonkers en joffers worden genoemd, kan niet worden vastgesteld dat zij edelen waren. Zij waren door huwelijken verbonden met adellijke families Van der Vecht, Van Haersolte, Van Ittersum, Van IJsselmuiden en anderen en daarom werden zij door tijdgenoten ook als edelen beschouwd, maar van zogenaamde riddermatigheid was geen sprake.

Aldus de eerste alinea op de eerste pagina uit het boek van Kees Schilder. 

U bent van harte welkom in ons informatiecentrum om dit boek over deze oer-Kampenaren te lezen.