XXL Ganzenbordspel wil op reis

Tijdens de grote expositie Kampen Koggestad in het najaar van 2019 heb je het XXL Ganzenbordspel vast zien liggen op het plein voor de Stadskazerne. Wat is er veel gespeeld! Er kwamen speciaal schoolklassen op bezoek om door het ganzenborden met elkaar spelenderwijs over de geschiedenis van de kogge en de Hanzetijd te leren. Daarnaast werd er door mensen van alle leeftijden gespeeld. Dat was natuurlijk ook precies de bedoeling! Het ganzenbordspel kan nu op reis. Ben je op zoek naar een een leuke toevoeging voor jouw evenement? Behandel je het thema Hanze op school? Of organiseren jullie een pleinfeest? Dan is het Levend Ganzenbordspel een goed idee! 

Levend Ganzenbord

Iedereen kent het Ganzenbordspel! Het bordspel waarbij je moet zorgen dat je door het  gooien van dobbelstenen zo snel mogelijk de finish moet bereiken. Het Stadsarchief Kampen heeft aan het ouderwetse bordspel de geschiedenis van de Hanzetijd en de kogge toegevoegd in de vorm van die hindernissen. De hindernissen zijn archiefstukken uit die bijzondere periode uit de geschiedenis van Kampen. Kortom een hele leuke manier om spelenderwijs de geschiedenis te leren. Ideaal als toevoeging aan het lesprogramma op school. Of om aan een spelletjesavond of open dag toe te voegen als activiteit. Het bordspel kan heel gemakkelijk op het schoolplein neergelegd worden, of in een grote ruimte binnen. 
 

Informatie

  • Afmeting XXL Ganzenbordspel: 7 x 5 meter.
  • Exclusief bezorging en/of begeleiding.
  • Inclusief spelregels en de grote dobbelstenen 
  • Huurprijs:  € 25
  • Huurperiode: in overleg
  • Afhalen: Stadsarchief Kampen, Oudestraat 216, Kampen
  • Bezorgen: op aanvraag mogelijk
  • Vervoer: met de auto

Heb je een datum in gedachten? Informeer dan vrijblijvend naar de beschikbaarheid van het Ganzenbordspel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 038 770770.

 

TIP

Het Hanzebordspel is ook verkrijgbaar als bordspel. Superleuk om een potje historisch verantwoord te spelen in de klas. Dit Hanzebordspel kost €17,50. Het spel is niet te huur. 

Aanbieding: Huur het XXL Ganzenbordspel inclusief een exemplaar in tafelmodelformaat voor € 40,00. Het bordspel blijft dan achter op school om op andere momenten te spelen.