Collectievissen

Met ons twitteraccount @ga_kampen doen wij sinds kort mee met #collectievissen op twitter!

Wat is #collectievissen?

Iedere dinsdagochtend lanceert het Afrika Museum een nieuw thema. De vissers (kunstliefhebbers, maar vooral ook musea) gaan op internet en in hun privé-archieven op zoek naar objecten die bij dat thema passen. Collectievissen daagt uit om op een andere manier naar kunstwerken te kijken. Onverwacht kunnen dan ineens verbanden met het thema gevonden worden en krijgt het werk misschien wel een heel andere betekenis.
De gevonden werken worden door de deelnemers met de hashtag 'collectievissen' via Twitter gedeeld. Dat levert bijzondere verzamelingen op die inmiddels via verschillende kanalen (pinterest, flickr, paper.li, scoop.it) in zijn geheel te bekijken zijn.

Waar is het te bekijken?
Onze vangst zal uiteraard te zien zijn in de timeline van #collectievissen. Daarnaast kan de vangst worden bekeken via ons twitpic account. Hiervoor heeft u geen (twitter)account nodig. Per week zal tevens een exemplaar op facebook verschijnen.

Meedoen?
Uiteraard kunt u zelf ook meevissen! Hiervoor heeft u wel een twitter-account nodig. Onze collectie kunt u via de beeldbank op deze site doorzoeken.