PRONKSTUK | Handschrift

Op 23 januari 2020 is het de "Internationale dag van het handschrift". Op deze dag wordt er stilgestaan bij hoe belangrijk het met de hand schrijven nog steeds is. Want die backspace-toets is wel erg handig, maar daardoor denken we steeds van tevoren na over wat we schrijven.

De Dag van het Handschrift vindt plaats op de geboortedatum van John Hancock, de eerste persoon die de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekende. 

Bij het Stadsarchief Kampen bewaren we duizenden verschillende handschriften. Zoals deze. Het charter van het Verdrag van Stralsund wat gezegeld werd op 24 mei 1370 tussen de raadsmannen van koning Waldemar van Denemarken en de stad Kampen.

 

 

Kun jij dit middeleeuwse handschrift ontcijferen? Wil je online testen hoe goed jij oude handschriften kunt lezen? Kijk dan eens op www.watstaetdaar.nl. Dit is een online oefentool voor het lezen van oude handschriften, niet alleen belangrijk voor onderzoekers in archieven, maar gewoon leuk voor iedereen die van puzzelen houdt.