Doe de Groeten uit Kampen

Ben je op zoek naar een uniek cadeautje met Kampen in de hoofdrol? Het Stadsarchief Kampen ontwikkelde deze zomer een set ansichtkaarten van foto’s uit de collectie. Spannend verpakt in een mooi doosje. Ook leuk voor jezelf.

Annelies Rijkhoff: “Is het niet hopeloos ouderwets zeiden we tegen elkaar toen we het in het team kregen over ansichtkaarten. Onze conclusie? Ja en nee. Ja, want er wordt wat afge-appt en gemaild. Nee, want er wordt volop genoten van historische foto’s van Kampen. Misschien zetten we met deze kaartenset ook aan tot het versturen van een kaartje. Want een kaartje ontvangen met de post, dat is toch altijd leuk? En de kaarten staan ook prachtig aan de muur in een lijstje, met een knijpertje aan een fotorek of met een tape-je aan de muur.”

Heden en Verleden van Kampen in Beeld

“Ook passen de ansichtkaarten perfect bij de expositie ‘Wat een plaatje! Heden en Verleden van Kampen in beeld’. Die is trouwens tot en met Open monumentendag op 14 september te zien in De Stadskazerne. We krijgen mooie reacties van de bezoekers aan de expositie. Van Kampenaren en mensen van buiten de stad. We hopen dat we ook op het doosje met de ansichtkaarten positieve reacties krijgen en dat ze veel verkocht worden. Want met de opbrengst van de kaarten ontwikkelen we een tweede set met weer andere historische foto’s”, zegt Hester Timmerman.

Aan wie doe jij de groeten uit Kampen?

Annelies en Hester zijn enthousiast: ”Het zijn 10 cadeautjes in een prachtige, beetje spannende, geschenkverpakking. De kaartenset is voor € 5 te koop in het Informatiecentrum van het Stadsarchief en bij de Tourist Info in De Stadskazerne. Combineer het met ander Kamper streekproducten en geef een stukje Kampen cadeau!”

De kaartenset is nu De Stadskazerne dicht is in verband met de coronamaatregelen te koop bij Readshop Bos en de Intertoys in Kampen.