Pubkwis op zien Kampers

Voor het eerst in Kampen, kump det zien: Pubkwis op zien Kampers!

Een avondvullende kwis in het teken van ons mooie Kamper dialect! 


Meld je aan voor 1 oktober en doe mee! Reserveer jouw plekje hier: https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/520-pubkwis-op-zien-kampers. De kosten zijn slechts € 2 per persoon. Of je nu alleen komt, met zijn tweeën of al een team van maximaal 5 personen samengesteld hebt. Iedereen is van harte welkom.

Uiteraard praten we de hele avond Kampers. Deelnemers krijgen een korte uitleg over de schrijfwijze in het Kampers en proberen dan de juiste antwoorden te vinden op de vragen over Kamper liedjes; plekjes; gezegdes en woorden in het Kampers; namen van boektitels en vragen over de geschiedenis van Kampen.

Er is muziek van Jac Ruiten en een verhalenverteller. Kortom het wordt een gezellige avond ter ere van ons mooie Kamper taaltien. Want det mooie Kamper taaltien mag nooit verleuren gaon. Döörumme is zo’n aovend met mekare speulenderwies Kampers skrieven en praoten ätstikke goed.

Deze pubquiz is een initiatief van de Bibliotheek Kampen, de Historische vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel en het Stadsarchief Kampen. 

Praktische informatie:

Dinsdag 8 oktober  (vanaf 19.30 uur)
In de Johan van Mulkenzaal, 2e etage in de Stadskazerne
Meld je aan voor 1 oktober 0 maart en doe mee!
Dat doe je via deze link