Vrijwilligers gezocht Kiekjeskist

Gezocht: vrijwilligers die met de Kiekjeskist op pad willen gaan!

Historische Vereniging Jan van Arkel, Stadsarchief en Bibliotheek Kampen hebben iets nieuws gemaakt; 5 houten kisten met daarin veel archieffoto’s uit de jaren ’50 ’60 en ’70 van Kampen en de omliggende kernen.
 
Bij al deze foto’s ontbreekt in het archief nog informatie, of zijn we heel nieuwsgierig naar verhalen:
  • Wie staat er op de foto?
  • Welk gebouw is er te zien?
  • Over welke gebeurtenis gaat het?
Eén kist gaat vooral over Brunnepe, één heeft vooral foto’s van de kernen en 3 kisten gaan over Kampen in het algemeen.
 

Meld je aan als vrijwilliger: 

We zoeken vrijwilligers die met de kisten op pad willen gaan naar groepjes van oudere Kampenaren, om tijdens een gezellig samenzijn met hun opzoek te gaan naar de ontbrekende informatie. Mensen die het leuk vinden om mensen vragen te stellen over de foto’s. Het doel is zowel gezelligheid, als informatie ophalen waarmee het archief van Kampen wordt aangevuld met verhalen.

Als vrijwilliger neem je deel aan een voorbereidende bijeenkomst en vind je het leuk om tussen april en half juni zo’n twee of drie keer met de kist op pad te gaan naar groepjes oudere Kampenaren.
 

De Kiekjeskist is een project van Het Beste van Kampen

Het Beste van Kampen is een samenwerking tussen SAMBiQ (Stadsgehoorzaal Kampen, Stadsarchief Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Bibliotheek Kampen, Quintus Kampen) en Wijz Welzijn Kampen. Met dank aan Gemeente Kampen, Provincie Overijssen en het VSB Fonds.