Wat is erfgoededucatie?

Erfgoededucatie is er voor jong en oud. Het Stadsarchief Kampen wil het verleden van de stad Kampen en haar omgeving laten leven.

 

Wij willen onze bezoekers het rijke verleden hier en nu laten beleven. Door kennis te maken met de diverse bronnen en collecties uit vroeger tijd komt het verleden dichterbij.

Lesprogramma's

Het Stadsarchief Kampen biedt verschillende lesprogramma's aan voor verschillende typen onderwijs. Wij werken voor het primair- voortgezet- en eventueel hoger onderwijs. Iedereen is welkom! Onder het kopje Basisonderwijs en Voortgezet onderwijs kunt u het aanbod aan educatieve activiteiten vinden. Staat er niet bij wat u zoekt, neem dan contact op met onze medewerker educatie & publieksinformatie. Wij kunnen desgewenst op maat werken.

Lesstofvervangend

Onze educatieve activiteiten zijn zoveel mogelijk lesstofvervangend of lesstofaanvullend. Daarnaast proberen wij aan te sluiten bij de kerndoelen, de eindtermen, de Canon van Nederland, de Canon van Kampen en de Tien tijdvakken.

Werkstukken

Wie voor school een werkstuk moet maken over een onderwerp uit de geschiedenis van Kampen en omgeving kan heel goed terecht bij het Stadsarchief Kampen. Heb je een onderwerp gekozen dan kun je in de studiezaal terecht om de informatie daarover op te vragen en te bekijken. Maar doorzoek ook vooral onze website. De website zal steeds verder gevuld worden met informatie over bijzondere items uit de collectie of interssante verhalen over het waardevolle verleden van Kampen en de IJsseldelta.