Tweede Wereldoorlog: Wandeling met werkboek

Via het werkboek met de wandelroute 'Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940-1945' leren de leerlingen de lokale oorlogsgeschiedenis van de binnenstad in Kampen kennen. 

Via het werkboek met de wandelroute 'Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940-1945' leren de leerlingen de lokale oorlogsgeschiedenis van de binnenstad in Kampen kennen. De wandeling gaat langs 22 locaties in de stad. Aan iedere locatie is een interactieve opdracht gekoppeld.

 

De leerlingen kiezen zelf het startpunt, want dat is vrijheid toch? Vervolgens wordt er een route gestart. De eindopdracht vindt plaats op school met de zogenoemde ‘Vredesduif’ opdracht. De vredesduiven worden tentoongesteld in De Stadskazerne, Oudestraat 216, om zo te laten zien dat er bij de jeugd aandacht is voor deze belangrijke periode in de Vaderlandse geschiedenis.


Praktische informatie

Periode: We raden de maand april aan 
Locatie: start in de klas en daarna naar buiten
Groepsgrootte: klas in groepjes
Duur: ongeveer 2 uur
Kosten: gratis


Voor welke groepen

Groep 7 en 8
 

De educatie Oorlogswandeling sluit aan bij de volgende kerndoelen

- wordt nog aangevuld- 

 

Bestellen of reserveren

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met Annelies Rijkhoff via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 038 - 3370770.

 

Het Nationaal Comité 4/5 mei Gemeente Kampen, Historische Vereniging Jan van Arkel en Stadsarchief Kampen werkten samen aan de totstandkoming van deze oorlogswandeling.
Door de bijdragen van Rotary Kampen, het Grootburgerweeshuis, het Camper Algemeen Steunfonds, Kampen Partners, Stichting Kampen Tourist Info, Gemeente Kampen en de Binnenstad Ondernemers Kampen kunnen we de scholen deze wandeling gratis aanbieden.