Parcours door de Middeleeuwen

Klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs

Lekker actief door de Middeleeuwen 

Kom met de klas naar het Informatiecentrum en speel in groepjes een Middeleeuws Parcours. De leerlingen voeren tien verschillende opdrachten rondom verschillende archiefstukken uit de Middeleeuwen.

Bij de ene opdracht onderzoek je een archiefstuk, bij een volgende speel je een historisch verantwoord spelletje en bij weer een ander archiefstuk ontcijfer je waar het archiefstuk over gaat. Een leuke manier om er achter te komen wat er allemaal voor schatten in het Stadsarchief Kampen bewaard wordt. En een interessante manier om kennis te maken met hoe het er aan toe ging in de Middeleeuwen. 

 


Praktische informatie

Periode: hele jaar door
Locatie: Stadsarchief Kampen
Groepsgrootte: max 30 leerlingen, 1 klas
Duur: 60-90 minuten 
Kosten € 3,50 per leerling


Voor welke groepen

Klas 1, klas 2 van het voortgezet onderwijs  

 

Het Middeleeuws Parcours sluit aan bij de volgende kerndoelen

- wordt nog aangevuld- 

 

TIP

Doe aansluitend een stadswandeling door de binnenstad van Hanzestad Kampen en ontdek wat er zichtbaar is uit de Middeleeuwen. Of geef de leerlingen een opdracht waarin ze een code moeten opzoeken die alleen op de gevraagde plekken te vinden is.  

 

Bestellen of reserveren

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met Annelies Rijkhoff via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 038 - 3370770