WO2 Stadswandeling

Wandeling met werkboek voor groep 7 en 8

Educatieve wandelroute langs twintig locaties in de binnenstad van Kampen

Via het werkboek met de wandelroute 'Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940-1945' leren de leerlingen de lokale oorlogsgeschiedenis van de binnenstad in Kampen kennen. De wandeling gaat langs 20 locaties in de stad waaraan interactieve opdrachten gekoppeld zijn.

De leerlingen kiezen zelf het startpunt, want dat is vrijheid toch? Vervolgens wordt er een route gestart. De eindopdracht vindt plaats op de basisschool met de zogenoemde ‘Vredesduif’ opdracht. De vredesduiven worden tentoongesteld in De Stadskazerne, Oudestraat 216, om zo te laten zien dat er bij de jeugd aandacht is voor deze belangrijke periode in de Vaderlandse geschiedenis.


Praktische informatie

Periode: de maand april raden we aan
Locatie: start in de klas en daarna naar buiten
Groepsgrootte: klas in groepjes
Duur: ongeveer 2 uur
Kosten: gratis


Voor welke groepen

Groep 7 en 8
 

De educatie Oorlogswandeling sluit aan bij de volgende kerndoelen

- wordt nog aangevuld- 

 


TIP

Naast het schoolmateriaal zijn er in de gratis Kampen Stadsgids app voor op de telefoon twee oorlogswandelingen. De eerste ‘Stadswandeling Kampen in Oorlogstijd’, is gericht op het volwassen publiek. Deze wandeling is ook grotendeels te volgen met gesproken tekst op de diverse locaties. En met de gps uitgeschakeld ook vanuit de luie stoel te volgen. Zo hopen we dat iedereen deze wandeling kan doen. 

De tweede wandeling volgt de locaties uit het werkboek ‘Stadswandeling Kampen Bezet en Bevrijd 1940-1945’ die aan het onderwijs is uitgereikt.

De directe link naar de app in iTunes: Kampen Stadsgids app 
De directe link naar de app in de Google Playstore: Kampen Stadsgids App

 

Bestellen of reserveren

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met Annelies Rijkhoff via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 038 - 3370770.

 

Het Nationaal Comité 4/5 mei Gemeente Kampen, Historische Vereniging Jan van Arkel en Stadsarchief Kampen werkten samen aan de totstandkoming van deze oorlogswandeling.
Door de bijdragen van het het Grootburgerweeshuis, het Camper Algemeen Steunfonds, Kampen Partners, Gemeente Kampen en de Binnenstad Ondernemers Kampen konden we de scholen deze wandeling gratis aanbieden.