Monumentje

Groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8

Maak kennis met monumenten in Kampen

Monumentje is een workshop waarbij de leerlingen op een speelse manier aan de hand van foto’s en archiefstukken kennis maken met de geschiedenis van acht verschillende monumenten.

  • Voor leerlingen van groep 3 t/m 5 gaat het om ‘waarde, waardevol en bewaren’ en wordt er een monument in elkaar gepuzzeld.
  • Voor leerlingen van groep 6 t/m 8 vormt de puzzel ook de basis. En daarbij spelen zij een escaperoom. Door het oplossen van vraagstukken verdienen ze puzzelstukken om een monument te ontdekken. 


Praktische informatie

LET OP: De Monumentje workshop is nog volop in ontwikkeling en vanaf januari 2024 te boeken. 

Periode: hele jaar door
Locatie: op school of in het Stadsarchief 
Groepsgrootte: max 30 leerlingen, 1 klas
Duur: 60-90 minuten 
Kosten € 2,50 per leerling middenbouw, € 3,50 per leerling bovenbouw


Voor welke groepen

Voor de groepen uit de middenbouw ligt de focus in deze workshop op de waarde, bewaren, waardevol. De duur van deze workshop is voor deze groepen ongeveer een uur.

De bovenbouw speelt in groepjes een escaperoom met een van acht verschillende monumenten uit Kampen in de hoofdrol. Reken op een anderhalf uur voor deze escaperoom.


Monumentje sluit aan bij de volgende kerndoelen

- wordt nog aangevuld- 

 

 

Bestellen of reserveren

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met Annelies Rijkhoff via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 038 - 3370770.