Hanzebordspel levensgroot

Spel voor groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8

Spelenderwijs leren over de Hanzegeschiedenis van Kampen.

 

 

 

Iedereen kent het Ganzenbordspel. Het bordspel waarbij je moet zorgen dat je door het gooien van dobbelstenen zo snel mogelijk de finish moet bereiken. 

Het Stadsarchief Kampen heeft aan het ouderwetse bordspel de geschiedenis van de Hanzetijd en de kogge toegevoegd in de vorm van die hindernissen. De hindernissen zijn archiefstukken uit die bijzondere periode uit de geschiedenis van Kampen.

Kortom een hele leuke manier om spelenderwijs de geschiedenis te leren. Ideaal als toevoeging aan het lesprogramma op school. Of om aan een spelletjesavond of open dag toe te voegen als activiteit. Het bordspel kan heel gemakkelijk op het schoolplein neergelegd worden, of in een grote ruimte binnen. 
 

Praktische Informatie

Periode: hele jaar door
Locatie: op school
Groepsgrootte: naar eigen inzicht.
Duur spel: eigen invulling
Kosten € 25,00 per dag, exclusief bezorgen en/of begeleiding 
Huurperiode: in overleg
Vervoer: met de auto

Voor welke groepen

Het spel kan door de leerlingen van alle groepen gespeeld worden.
Groep 1-2  kunnen het als spel onder begeleiding als ganzenbord spelen, zonder historische context. 

 

Inhoud pakket

  • XXL Ganzenbordspel: 7 x 5 meter.
  • Inclusief spelregels
  • Grote dobbelstenen 

 

Het Hanzebordspel sluit aan bij de volgende kerndoelen

-wordt nog aangevuld-

TIP

Het Hanzebordspel is ook verkrijgbaar als bordspel. Superleuk om een potje historisch verantwoord te spelen in de klas. Dit Hanzebordspel kost €17,50. Het spel is niet te huur. 

Aanbieding: Huur het XXL Hanzebordspel inclusief een exemplaar in tafelmodelformaat voor € 40,00. Het bordspel blijft dan achter op school om op andere momenten te spelen. 

 

Bestellen of reserveren

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met Annelies Rijkhoff via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 038 - 3370770.