Uw zoekacties: Kamper Vakantie Comité
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Naam van de archiefvormer en diens plaats in groter organisatorisch verband, eventuele naamswijzigingen
Ontstaan/oprichting en beëindiging/opheffing van de archiefvormer
00367 Kamper Vakantie Comité
Inleiding
Ontstaan/oprichting en beëindiging/opheffing van de archiefvormer
Het Kamper Vakantie Comité is ooit ontstaan als een zelfstandig project met een eigen bestuur. Het is ontstaan in 1973 toen begonnen Sport, Recreatie en Dienst samen met 't Speelwerk zomeractiviteiten te organiseren in de verschillende wijken. Als Philadelphia er ook bij komt, ontstaat het Kamper Vakantie Comité in 1974. De wijkverenigingen, speeltuin verenigingen en SSKWK sluiten zich ook aan bij het Kamper Vakantie Comité. Tot 1978 kon dit door professionals worden uitgevoerd, omdat de gemeente Kampen en het Rijk vanwege een experiment subsidies verstrekken. Na 1978 stopte de subsidie van het Rijk. Daarom werd in 1978 besloten dat het voor twee jaar een project werd van SSKWK, omdat het de bedoeling was dat zij deze activiteiten gingen organiseren met behulp van vrijwilligers in alle schoolvakanties. Alleen had de Stichting zelf geen tijd om deze activiteiten te organiseren. Ook stopten na 1980 de oorspronkelijke stichters er mee. Sport, Recreatie en Dienst werd opgeheven en 't Speelwerk trok zich terug. Al snel volgden ook de anderen, zodat alleen het SSKWK nog verantwoordelijk bleef voor het project. Door de fusering met SSK werd dit ook een project van Stichting Welzijn Kampen.

Al snel bleek dat dit project zelfstandig verder kon functioneren toen er problemen ontstonden om vrijwilligers te vinden voor het organiseren van de activiteiten. De wijkverenigingen hadden geen belang meer bij het Kamper Vakantie Comité en daardoor werd op een andere manier vrijwilligers gezocht voor het bestuur van dit project. Ook kwamen er problemen doordat onduidelijk was waarom het nog steeds onderdeel was van Stichting Welzijn Kampen, omdat ze ook wijken vertegenwoordigden waarmee Stichting Welzijn Kampen geen contacten meer had. Daarom werd besloten na een proefjaar dat ze zelfstandig verder konden. Vanaf 1988 zijn ze geen project meer van de Stichting. (zie voor verdere informatie toegang 00193)
Vanaf 1988 werd het Kamper Vakantie Comité een zelfstandige stichting die tot op heden nog actief is in Kampen. Met behulp van vele vrijwilligers, een eigen bestuur en een professionele coördinator verzorgen ze elk jaar in de zomervakantie drie weken lang voor activiteiten voor kinderen vanaf 6 tot met twaalf jaar.
Taken of bemoeienissen van de archiefvormer en eventuele wijzigingen daarin
Omvang van het archief/de collectie
Openbaarheid
Oorspronkelijke structuur/opbouw
Verantwoording van de inventarisatie
Toegepaste selectie
Naam van inventarisator, organisatie(onderdeel) dat de bewerking/inventarisatie heeft verricht, jaar en plaats van totstandkoming van de toegang
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1981 - 2008
Omvang:
0,625 m.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS