Uw zoekacties: De Stichting Kinderopvang Kampen en Omgeving, 1972-1997
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
Inleiding
00353 De Stichting Kinderopvang Kampen en Omgeving, 1972-1997
Inleiding
Inleiding
De Stichting Kinderopvang Kampen en Omgeving werd op 21 januari 1972 opgericht met als doel peuteropvang te realiseren in Kampen. Tot dan toe was dit soort onderwijs in Kampen onbekend, maar door nijpende woningnood, veranderende gezinssamenstelling en grotere participatie van vrouwen aan het arbeidsproces ontstond hier grote behoefte aan. Bovendien werd op deze manier enige oplossing gevonden voor de problemen die ontstonden door de toenemende verkeersdrukte in de Kamper straten, waardoor de kleine kinderen niet meer veilig op straat konden spelen. Het contact met leeftijdsgenootjes leed daar onder.
De dames Mieke Lankamp en Trix Stroop slaagden in april 1972 de eerste twee peuterzalen te openen.

De stichting vierde in 1997 het 25-jarig bestaan. Er waren toen vier speelzalen in exploitatie, die elke werkdag waren geopend. Kort daarop werd het archief overgebracht naar het Gemeentearchief van Kampen.

Per 21 december 2006 bestond de stichting in feite niet meer wegens de afwezigheid van baten. De ontbonden rechtspersoon werd per 5 januari 2007 bij de Kamer van Koophandel te Zwolle geschrapt in het stichtingenregister.

Archiefvorming.
Uit de plaatsingslijst blijkt duidelijk dat administratie en archiefbeheer bij de stichting niet de grootste prioriteit hadden. Uit de bestuursnotulen bleek wel dat men in de negentiger jaren zich daarover zorgen maakte. Een adequaat registratuurstelsel werd echter niet ingevoerd.

Bij het opstellen van de plaatsingslijst zijn slechts incidenteel dubbelen verwijderd. Ook anderszins is niet gekeken of archiefstukken voor vernietiging vatbaar waren.

Openbaarheid.
De openbaarheid van het archief van de Stichting is als volgt geregeld:
Archiefbescheiden betreffende nog levende personen zijn alleen te raadplegen met schriftelijke toestemming van de Gemeentearchivaris.
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1972 - 1997
Omvang:
0 m.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS