WO2 Expo deze zomer te zien

De expositie "Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940 - 1945” is vanaf 1 juli 2020 tot en met 12 september 2020 te zien in de expositieruimte van De Stadskazerne. Deze gezamenlijke expositie van de HV Jan van Arkel en het Stadsarchief is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Tourist Info. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom in De Stadskazerne. 

 

Gebruik de ingang aan de rechterkant van het plein

Om een bezoek te brengen aan de expositie gebruikt u de ingang aan de rechterkant van het plein. De linkeringang is de toegang tot de bibliotheek. De rechterdeur geeft toegang tot de Tourist Info, het Informatiecentrum van het Stadsarchief en de expositieruimte. De normale hoofdingang is de komende maanden de gezamenlijke uitgang. Houd bij een bezoek aan de expositie afstand van elkaar. Stickers op de vloer geven de anderhalve meter afstand voor u aan. Uiteraard staat er desinfectiemiddel bij de ingang van de expositieruimte voor u klaar. 

WANDEL LANGS LOCATIES UIT KAMPEN IN OORLOGSTIJD

In de Kampen Stadsgids app staat de Wandeling langs locaties uit Kampen in oorlogstijd. Deze wandelroute brengt u langs 16 historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog in Kampen. De locaties sluiten aan bij de expositie van Stadsarchief Kampen en HV ‘Jan van Arkel’. Download de gratis app op uw telefoon via de Google Playstore of de Appstore

 

Nieuwe data voor de beide lezingen

Bijna alle evenementen die in Kampen zouden plaatsvinden dit jaar zijn verplaatst naar volgend jaar. Zo ook de twee lezingen die eerder dit jaar op het programma stonden. 

- De "Stadskazernelezing over de gevangenentransporten" van Herman Broers, die op 24 maart zou plaatsvinden is verhuisd naar dinsdag 23 maart 2021.

- De nieuwe datum voor de lezing "Executie aan de Meppelerstraatweg" van Samuel de Korte, die op 31 maart jl. zou plaatsvinden, is nu dinsdag 30 maart 2021.

De door u gekochte kaarten voor de lezingen blijven geldig. De nieuwe kaartverkoop start in januari 2021.

 

De expositie is het resultaat van een prachtige samenwerking van de Historische Vereniging en het Stadsarchief Kampen.