Pubkwis op zien Kampers

Na groot succes opnieuw, komt det zien: een avondvullende kwis in het teken van ons mooie Kamper dialect! Op dinsdagavond 12 maart in de Stadskazerne.

De Pubkwis ‘op zien Kampers’ 2024 wordt gehouden vanwege het 50-jarig bestaan van de historische vereniging in Kampen. De kwis is in groepjes van drie tot vijf personen, maar je kunt ook gerust komen als je nog geen groepje hebt, we vormen ter plekke nog teams. Er zijn leuke prijzen te winnen en we doen een dappere poging om de hele avond Kampers te praten. Het is zeker ook leuk om mee te doen als je dat Kamper dialect helemaal niet onder de knie hebt, de pubquiz winnen wordt dan wel een beetje lastig, maar we beloven je een hele leerzame avond met veel plezier.

Deelnemers krijgen een korte uitleg over de schrijfwijze in het Kampers en proberen dan de juiste antwoorden te vinden op de vragen over Kamper liedjes; plekjes; gezegdes en woorden in het Kampers en vragen over de geschiedenis van Kampen. Er is muziek van Jac Ruiten en een verhalenverteller.

Kortom het wordt een gezellige avond ter ere van ons mooie Kamper taaltien. Want det mooie Kamper taaltien mag nooit verleuren gaon. Döörumme is zo’n aovend met mekare speulenderwies Kampers skrieven en praoten van een ele goeie zake.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. De avond begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

De Pubquiz wordt georganiseerd door de Kamper Taalkringe, ofwel de Kamper dialectwerkgroep van de Historische Vereniging ‘Jan van Arkel’, samen met Stadsarchief Kampen en Bibliotheek Kampen.