Over ons

Kennismaken met uw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek?

Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in uw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen. Start u een historische zoektocht, begin dan bij het Stadsarchief. De collectie bekijken kan zowel online als in het informatiecentrum.

Elke dinsdag en donderdag zijn we van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Op die momenten helpen onze enthousiaste medewerkers u graag op weg. De geschiedenis is immers van ons allemaal! Wilt u liever ons op woensdag bezoeken? Maak dan een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.