Toegankelijkheidsverklaring

Sinds vorig najaar moeten websites en mobiele apps van Nederlandse overheidsinstanties een toegankelijkheidsverklaring hebben waarmee kan worden aangetoond in hoeverre deze voldoen aan de toegankelijkheidseisen zoals gesteld in de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) ‘Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid’. Deze AMvB loopt vooruit op de wet Digitale Overheid die thans wordt voorbereid. De criteria uit de AMvB zijn gebaseerd op versie 2.1. van de internationaal geldende Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). 


De website van het Stadsarchief Kampen is begin 2021 getest op deze toegankelijkheidsrichtlijnen en blijkt hieraan op veel punten niet of slechts in beperkte mate te voldoen. De door te voeren verbeteringen vragen qua tijd en geld echter nogal wat inzet, en blijven vaak aanpassingen. Wij hebben die investering in de huidige website afgewogen tegen het alternatief. Daarbij wordt de huidige website medio 2022 vervangen door een nieuw ontwerp waarin de toegankelijkheidseisen vanaf het begin worden meegenomen in bouw en vormgeving. Het Stadsarchief heeft gekozen voor dit alternatief.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, gebruik kan maken van onze diensten. In afwachting van het nieuwe ontwerp, wordt de huidige website op regelmatige basis op de toegankelijkheid gecontroleerd en waar mogelijk beperkt aangepast.  

Heeft u hierover een vraag, suggestie of een klacht? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..