De Stadskazerne

Overleveringstocht door de Oude ‘Van Heutsz’

Voor iedereen die een band heeft met dit historische pand.

Wat vertelt ons dit gebouw over Kampen en haar bewoners? Waarom werd dit grootste rijksmonument van Kampen eigenlijk gebouwd? En hoe verliep die bijna rampzalige nacht in februari 1982 toen de kazerne bijna in vlammen op ging?

De oude 'Van Heutsz' oogt als een verdedigingswerk maar is altijd een school geweest, eerst voor de jongens van het Instructie Bataljon, daarna voor academiestudenten. De bezetter behandelde haar als oorlogsbuit en maakte er een politieke gevangenis van. In de Hongerwinter dreven ze er tienduizenden dwangarbeiders bijeen en bezorgden de kazerne de donkerste taferelen die er ooit zijn gezien.

Auteur en biograaf Herman Broers (Dokter KolffBlauw Haar) studeerde er journalistiek. Gefascineerd door haar geschiedenis ging hij tijdens de verbouwing op zoek naar de ziel van het gebouw. Speurend naar de sporen van hen die er leefden en werkten, laat hij in De Stadskazerne, overleveringstocht door de oude 'Van Heutsz' het gebouw spreken.

De Stadskazerne

Overleveringstocht door de Oude ‘Van Heutsz’

Jaar van uitgave: 2016
Auteur: Herman Broers
Aantal pagina’s: 157
Bindwijze: paperback
Illustratie: zwart-wit
Uitgever: AErie Uitgevers

Prijs: € 15,00 

Boek bestellen?

Dat kunnen we ons voorstellen. Stuur een e-mail met je bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt daarna van ons een bevestigingsmail. 

Voor iedereen die een band heeft met dit historische pand.