Ambitie en Optimisme

Stedenbouw en architectuur in Kampen 1940 – 1970

Ben je geïnteresseerd in de gemeente Kampen en/of stedenbouw? Dan is dit boek echt iets voor jou. 

In de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog, de zogenoemde wederopbouwperiode, veranderde het aanzien van Nederland drastisch. De bevolking groeide en de middenstand en industrie- en dienstensector floreerden. Vrijwel overal trad modernisering en schaalvergroting op; het platteland werd door talloze ruilverkavelingen op de schop genomen. Door meer welvaart en vrije tijd namen de recreatiemogelijkheden toe, zeker ook door de opkomst van de eigen auto. Het wegennet verbreedde en vertakte zich en hiervoor moesten vaak ingrijpende maatregelen worden genomen, onder meer in de oude binnensteden.

Ambitie en optimisme beschrijft de geschiedenis van kenmerkende bedrijven als Schokbeton en ontrafelt smeuïge maar treurige schandalen. Het gaat in op de vaak grillige besluitvorming van de gemeentelijke en landelijke overheid en de verstrekkende gevolgen daarvan. Het verhaalt van loze beloften, van koene daden, van grote talenten en gestrande carrières. En het staat stil bij de moeizame relatie tussen Kampen en IJsselmuiden, die uiteindelijk toch nog in een huwelijk eindigde.

Door de brede opzet is het boek, dat is geïllustreerd met tientallen, meestal niet eerder gepubliceerde afbeeldingen, ook een geschiedschrijving van de gemeente in de periode 1940-1970.

 

Ambitie en optimisme

Stedenbouw en architectuur in Kampen 1940 – 1970

Jaar van uitgave: 2014
Auteur: Geraart Westerink
Aantal pagina's: 248
Bindwijze: Softcover
Illustraties: zwart-wit afbeeldingen/fotomateriaal
Uitgever: IJsselacademie

Prijs: € 17,50 

Boek bestellen?

Dat kunnen we ons voorstellen. Stuur een e-mail met je bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt daarna van ons een bevestigingsmail. 

Ben je geïnteresseerd in de gemeente Kampen en/of stedenbouw? Dan is dit boek echt iets voor jou.