• Home
  • Nieuws
  • Zomervakantie: activiteiten voor kinderen

Zomervakantie: activiteiten voor kinderen

Zomervakantie: activiteiten voor kinderen 

 

In de zomervakantie organiseren Historisch Centrum Overijssel en het Stadsarchief Kampen een speciaal programma voor kinderen. In het Historisch Centrum Overijssel is een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen met als verlengstuk een fotoroute door Zwolle langs belangrijke plekken uit deze periode. Het Stadsarchief Kampen stelt gratis de speurtocht ‘Gilden in Kampen’ beschikbaar die de kinderen meeneemt op ontdekkingstocht door het historische hart van Kampen.  Beide activiteiten zijn gericht op kinderen tussen 10 en 14 jaar. 

 

 

 

 

 

Speurtocht ‘Gilden in Kampen’

Ontdek historisch Kampen met het gezin! In het Stadsarchief Kampen zijn duizenden oude foto’s van en verhalen over Kampen en haar IJsseldelta te vinden. Dankzij de omvangrijke Middeleeuwse collectie, zoals unieke geïllustreerde stadskronieken en ruim 3000 charters, behoort het Stadsarchief Kampen tot de top 10 van de archieven in Nederland. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht door de stad. Combineer een gezellig dagje winkelen met een stukje geschiedenis.

 

De speurtocht  ‘Gilden in Kampen’ neemt je mee op ontdekkingstocht door de stad Kampen. Welk verhaal zit er achter een gevel? Wat is er veranderd in de loop der tijd? Welke gebouwen staan er nog steeds? Een mooi boekje vol verhalen en opdrachten neemt je mee door de geschiedenis van je eigen omgeving.

De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen 10 en 14 jaar en is gratis af te halen in de studiezaal van het Stadsarchief Kampen van 24 juli t/m 31 augustus. Wees er snel bij!

 

Fotoroute ‘Oorlog in Zwolle’

 

Tentoonstelling voor en door kinderen: wegens succes verlengd!  
In de Geschiedenishal van het Historisch Centrum Overijssel is tot en met 31 augustus de tentoonstelling ‘Schimmen op het gordijn. Onderduikers in Zwolle 1940-1945’ te zien. Deze tentoonstelling, gemaakt door en voor kinderen, toont verhalen, foto’s, voorwerpen en films. Samen vertellen ze de verhalen van Zwolse onderduikers, en mensen die onderduikers hielpen. Voor kinderen zijn er speciale ‘zoekhoekjes’ en is er een gratis opdrachtenblad beschikbaar. Kijk voor openingstijden op onze website.

 

Familierondleidingen

In augustus 2012 organiseert het Historisch Centrum Overijssel speciale familierondleidingen in de tentoonstelling ‘Schimmen op het gordijn’. Op een drietal middagen staat een medewerker klaar om met (groot)ouders en kinderen door de tentoonstelling te gaan. De rondleidingen zijn geschikt voor jong en oud. Ze vinden plaats op de volgende woensdagmiddagen: 1 augustus, 15 augustus en 29 augustus, steeds om 14.00 uur, en duren circa een uur.

Deelname is gratis, aanmelding verplicht en bij voorkeur uiterlijk één dag van te voren. Dat kan bij de informatiebalie van het Historisch Centrum Overijssel, telefoonnummer: 038-4266300 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De rondleidingen vinden plaats bij minimaal 7 deelnemers.


Kinderwandeling met een ijsje
Vanuit het Historisch Centrum Overijssel kunnen kinderen de wandeling ‘Oorlog in Zwolle’ starten, die leidt naar de binnenstad. Je loopt langs plekken waarvan je foto’s uit de Tweede Wereldoorlog ziet. Hoe was het om tijdens de oorlog in Zwolle te leven? De wandeling is geschikt voor kinderen van ongeveer 10 t/m 14 jaar. Bij de informatiebalie van het Historisch Centrum Overijssel is de wandeling van 24 juli tot en met 31 augustus voor € 2,50 te koop. Op vertoon van de wandeling krijgen kinderen een gratis ijsje bij IJssalon Salute in de Diezerstraat.

 


Stadsarchief Kampen

Molenstraat 28

8261 JW Kampen

 

Historisch Centrum Overijssel

Eikenstraat 20

8021 WX Zwolle

Kijk op www.historischcentrumoverijssel.nl voor meer informatie