• Home
  • Nieuws
  • Zoektocht naar nieuwe Stadsdichter van Kampen

Zoektocht naar nieuwe Stadsdichter van Kampen

 

Wie weet Kampen te vangen in de mooiste woorden?

Kampen heeft sinds 2013 Stadsdichters. De Stadsdichter beschrijft op eigen initiatief, op verzoek van de Bibliotheek of in opdracht van derden over het wel en wee van de stad.

Bent u trots op Kampen en houdt u van de stad, ook al is uw relatie met de stad soms een haat-liefde verhouding? En houdt u ervan om uw kijk op de stad te verwoorden in een gedicht of rap? En vindt u het leuk om regelmatig op papier of op een podium van u te laten horen? Dan is het Stadsdichterschap misschien iets voor u!

Op donderdag 31 januari, de Nationale Gedichtendag 2019, maakt de jury tijdens een feestelijke avond in de Stadskazerne bekend wie de opvolg(st)er wordt van de huidige Stadsdichter, Ilja Albers en haar voorganger Bas Nijhof. Iedereen is bij deze van harte uitgenodigd om daar bij te zijn.

Van 19 januari tot en met 23 februari 2019 is in de Nicolaas Plompzaal in de Stadskazerne de expositie ‘Liefde voor letters’ te bezichtigen. Letters vormen woorden, woorden maken een gedicht en zo past deze Stadsdichterverkiezing perfect bij deze expositie van het Stadsarchief Kampen.

 

Hoe doet u mee? (vanaf 16 jaar)

Stuur voor 1 januari 2019 twee gedichten of raps naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..1 gedicht/rap moet over Kampen gaan, voor het  2e stuk is het onderwerp vrij.

Bibliotheek Kampen en Stadsarchief Kampen nodigen iedereen van harte uit om mee te doen.

 

Meer informatie

 

www.bibliotheekkampen.nl of bel 038-333 18 28 en vraag naar Alie Rijpma.