Volop Bach in Kampen

23 maart. Een dag vol activiteiten in het teken van Bach in de binnenstad van Kampen. 

Het Verhaal van Kampen staat deze voorjaarseditie in het teken van Bach. Het veelzijdige programma van Bach in the Subways bestaat uit een muzikaal ochtendprogramma. Een middag vol theater en een prachtig afsluitend concert in de Bovenkerk. Alle activiteiten en optredens zijn gratis te bezoeken!

Celliste Elisabeth Haase

Celliste Elisabeth Haase brengt tussen 9.15 – 11.45 uur op een drietal locaties een veelzijdig Bach-repertoire ten gehore:

  • HEMA Oudestraat 33-37 Kampen: 9.15 – 9.45 uur
  • Stadskazerne Café Paatje Oudestraat 216 Kampen: 10.15 – 10.45 uur
  • De Eenhoorn Oudestraat 103, 8261 CJ Kampen: 11.15 – 11.45 uur

SallaBande

SallaBande bestaat uit enthousiaste vakmusici uit de regio Salland met een grote passie voor muziek, de wens die muziek verstaanbaar te vertolken voor iedereen, interactie in de concerten en improvisatie. Tijdens Bach in the Subways brengen ze op viool, fluit, cello en piano tussen 10.00 – 13.15 uur diverse werken van Bach naar u toe.

  • Margaretha Burgwal 45 Kampen: 10.00 - 10.45 uur
  • Stadskazerne Café Paatje Oudestraat 216 Kampen: 11,15 - 12.00 uur
  • De Eenhoorn Oudestraat 103, 8261 CJ Kampen: 12,30 - 13.15 uur

Kamper Jachthoorn Korps


Het “Kamper Jachthoorn Korps” brengen de unieke sound van de jachthoornmuziek op de Oudestraat. Met een breed repertoire aan marsmuziek, showband muziek en stilstaande nummers. Tussen 11.00 en 12.30 uur kunt u ze naast marcherend ook stilstaand aantreffen bij de

  • de Bovenkerk,
  • het Koeplein,
  • de Botermarkt
  • en voor de Stadskazerne.

IJssel Proms meets Bach in the Subways

’s Avonds wordt vanaf 22.00 uur op een feestelijke manier het verjaardagsfeest van Johann Sebastian Bach gevierd in de Bovenkerk Kampen. Het belooft een muzikaal spannende avond te worden! Speciaal voor Bach in the Subways wordt de klassieke muziek door de Millerband uitgevoerd in een Jazz compositie, aangevuld door Ab Wegenaar met de klanken van het Hinsz kerkorgel.

Voor meer informatie en het gehele programma verwijzen we u graag door naar ijsselproms.nl.

THEATER op de Oudestraat

Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn er diverse acts en pop-up optredens te zien op de Oudestraat. Ontdek hoe de muziek van Bach tot leven komt tijdens de act "U vraagt en Bach draait" en laat je meevoeren tijdens "De koning danst" waarbij koning Lodewijk van Frankrijk op muziek van J.S. Bach een menuet danst met gravin "De La Decreuille".

Theater en musical leerlingen van Quintus hebben veelzijdige acts in elkaar gezet welke ze op meerdere locaties in de binnenstad aan u laten zien. Zo zal in een notendop in versnelling het leven van Bach getoond worden. Geboorte, wees, carrière, gezinssituatie en laatste levensjaren. Doe mee met het Bach memory spel!

Let op: de leerlingen zijn de kaartjes. Of test je kennis tijdens de Bach quiz.

Silent disco


Liever in stilte genieten van de hedendaagse muziek met een vleugje klassiek? Op de Oudestraat is een Silent Disco! Met eigentijdse muziek waarbij gebruik is gemaakt van klassieke muziek. Swing mee met de DJ, waag een dansje of kruip even in je eigen bubbel en dein mee tussen 14.00 – 16.00 uur. 

Het Verhaal van Kampen 

Het Verhaal van Kampen is een initiatief van de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum, de Bibliotheek en Quintus (SAMBIQ). Zij werken daarbij nauw samen met Kampen Marketing, Kamper Events en diverse Kamper ondernemers. 

Gerelateerde artikelen