Verkiezing mooiste Kamper woord

We gaan op zoek naar hét mooiste Kamper woord! Daarvoor hebben we jouw bijdrage nodig. Wat vind jij het beste, mooiste en/of leukste woord in het Kampers? We zijn erg benieuwd …

Stuur jouw favoriete woord in

Stuur voor 18 januari jouw favoriete woord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De ingestuurde woorden verzamelen we op een heus stembiljet. 

Stem op het mooiste Kamper woord

Vanaf 19 januari kun je op de expositie Liefde voor Letters in De Stadskazerne stemmen op de genomineerde woorden. We zijn benieuwd welk woord volgens de Kampenaar het mooiste Kamper woord is. De officiële uitslag maken we op 25 februari.

Bijschrift foto: Het tellen van de uitgebrachte stemmen ter gelegenheid van de Tweede Kamer-verkiezingen in het stemlokaal van het Gemeentelijke Lyceum door o.a. A.J. ten Hove (rechts op de foto), amanuensis van het Gemeentelijk Lyceum (Almere College). Circa 15 februari 1967. 

Liefde voor Letters in het Stadsarchief Kampen

Van 19 januari tot en met 23 februari is de expositie Liefde voor Letters te bewonderen. Ontdek hoe de letters, het handschrift door de eeuwen heen zijn veranderd. Er staan naast de verkiezing van het mooiste Kamper woord nog veel meer activiteiten op het programma:

19 januari Opening Liefde voor Letters
31 januari Verkiezing Kamper Stadsdichter
2 februari Stadswandeling langs het Woordenlint aan de Burgel
9 februari Masterclass Handletteren door Letterloods
9 februari Stempelworkshop en zegel maken voor kinderen door Grafisch Atelier Kampen en het Stadsarchief Kampen
16 februari Masterclass Paleografie door Albert Mensema
25 februari Uitslag verkiezing mooiste Kamper Woord.