Opening Kampen Koggestad

Op 5 oktober is het zo ver: de Commissaris van de Koning van Overijssel, de heer Heidema, zal dan in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen de tentoonstelling ‘Kampen Koggestad, geheimen van de IJsselkogge’ openen. Ook u bent van harte uitgenodigd! 
 
Drie jaar (?) nadat de Kogge werd gelicht, vonden het Stedelijk Museum Kampen, het Stadsarchief en de Stichting Kamper Kogge het tijd worden om het belang van deze kogge aan een groter publiek kenbaar te maken. De tentoonstelling bevindt zich op alle drie de locaties, waarbij de bezoeker wordt meegenomen op een ware ontdekkingsreis. Er is van alles te zien, doen en beleven. Voor jong en oud. Voor de inwoners van Kampen, tot bezoekers vanuit het hele land. In het museum is een tentoonstelling, met voorwerpen, archiefstukken en multimedia, die laat zien welke rijkdom Kampen door de Kogge vergaarde. Bij het Stadsarchief kan een buitententoonstelling worden bezocht en een levensgroot bordspel worden gespeeld. Op de Koggewerf, tot slot, zijn er diverse activiteiten.

Tijdens de opening zal tevens het bij uitgeverij Matrijs verschenen publieksboek, van de hand van Wouter Waldus, met de titel ‘De IJsselkogge. Hanzeverleden boven water’ worden gepresenteerd.