Open Monumentendag in De Stadskazerne

Open Monumentendag in De Stadskazerne
14 september 2019 | 10.00 – 17.00 uur

De Stadskazerne is gevestigd in de voormalige Van Heutszkazerne. De kazerne was tot 1973 in gebruik als dienstplichtkazerne. Daarna was het van 1976 tot 2003 het huis van de Kunstacademie in Kampen. Tijdens Open Monumentendag is de Stadskazerne voor jong en oud een plek van plezier. Er is van alles te zien, te ontdekken en te beleven!

In één oogopslag: 

· Open huis bij Stadsarcheoloog Alexander Jager 
· Rondleiding door de Van Heutszkazerne door Jan van Arkel (13.30 en 15.00 uur) · Achter de schermen rondleiding in de archiefbewaarplaats van het Stadsarchief (11.00 – 13.00 – 15.00 uur)
· Bezoek het Informatiecentrum van het Stadsarchief
· Laatste dag van de Expositie “Wat een plaatje, heden en verleden van Kampen in Beeld”
· Zoek de 10 verschillen prijsvraag van het Stadsarchief
· Optreden van het Torenkoor tussen 14.00 - 15.30 uur op het binnenplein van de Stadskazerne
· Campenaer Koffie VW bus op het plein. (onder voorbehoud)STADSARCHEOLOOG
Wat doet een Stadsarcheoloog? Wat zijn er voor schatten gevonden in de bodem van Kampen? Alexander Jager laat het je graag zien!

HISTORISCHE VERENIGING JAN VAN ARKEL en STADSARCHIEF
Het Informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen is open. Daar laten we je zien wat voor gekke, stoute, grappige archiefstukken we hebben in de collectie die aansluiten bij het thema “Plekken van plezier”.

WAT EEN PLAATJE HEDEN EN VERLEDEN VAN KAMPEN IN BEELD
Geniet van Kampen met al haar monumenten van toen én nu. De expositie ´Wat een plaatje, Kampen in Beeld´ met foto’s uit het heden en verleden is te zien in de Nicolaas Plompzaal. Een plezier om naar te kijken. Doe ook mee met de Zoek de 10 verschillen prijsvraag!

STADSARCHIEF ACHTER DE SCHERMEN
Schrijf je in voor de ‘Achter de schermen-tour’ in de archiefbewaarplaats van het Stadsarchief. Dit is de schatkamer waar we een paar kilometer aan archiefstukken uit de gemeente Kampen bewaren. De rondleidingen (ca. 30 min) zijn om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Er is plek voor 10 personen per rondleiding. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (In verband met het klimaatbeheersing in de bewaarplaats depot mogen jassen en tassen niet mee naar binnen.)

RONDLEIDING DOOR DE VAN HEUTSZKAZERNE
Ga mee met de rondleiding door de Stadskazerne van Historische Vereniging Jan van Arkel. Zij laten je graag de geschiedenis van de Van Heutszkazerne zien. De rondleidingen starten bij de Tourist Info om 13.30 en 15.00 uur. (ca. 30 min.)

MUZIEK
In het kader van het thema ´Plekken van Plezier´ is er een Muziekroute! Van Jachthoornkorps tot dwarsfluitensemble, van drumband tot Kavóca… Bij de Stadskazerne, op het binnenplein, word je tussen 14.00 – 15.30 uur getrakteerd op optredens van het Torenkoor.

KOFFIE EN THEE - onder voorbehoud
Campenaer Koffie verzorgt de koffie vandaag vanuit hun VW T2 bus op het binnenplein van De Stadskazerne.

KAMPER SCHATTEN
In de Kampen Stadsgids App staat de wandeling langs de Kamper Schatten van Erfgoedchick Annemiek Jonker. Download de route in de app en ontdek via historische foto’s uit onze collectie deze Kamper Schatten.

Klik hier voor het programmaboekje met alle monumenten en activiteiten op 14 september in Kampen. De papieren versie ligt eind deze week bij de Tourist Info in De Stadskazerne!