Open Monumentendag 2013

14 september 2013

Zaterdag is het monumentendag! In de stad zijn er diverse activiteiten gratis te bezoeken. Het thema van dit jaar is 'Macht en Pracht'. Het college van Burgemeester en Wethouders, én de archivaris van de Gemeente Kampen, spelen het toneelstuk 'De Rechtspraak'. Aan het einde van de middag wordt een veldslag opgevoerd.

Op Open Monumentendag, 14 september a.s., trekt het college van Burgemeester en Wethouders met de Ridders van de IJssel door Kampen. Zij zullen op deze dag het recht zege laten vieren. Op basis van de verhalen uit oude archieven van Kampen vindt er een Middeleeuwse rechtspraak plaats. Nadat het misdrijf heeft plaatsgevonden vindt er bij het oude Stadhuis de rechtspraak plaats. Hierna begeeft de stoet zich naar de Korenmarkt om vervolgens daar de berechting uit te voeren. De troepen uit de Middeleeuwen geven de hele dag door demonstraties en tevens gaat er in de middag een parade door de Oudestraat. Dit prachtige Middeleeuwse spektakel wilt u niet missen!

De voorstelling is om 11.00 en om 14.30 uur te zien op het Van Heutszplein. De veldslag is om 16.30 uur op het Van Heutszplein.

Gedurende het monumentenweekend zijn veel monumenten in de stad GRATIS te bezoeken. Meer informatie hierover vindt u in de link onderaan de pagina.

Gerelateerde artikelen