Mis het niet! De lente editie van Het Verhaal van Kampen!

Op zaterdag 14 april, tussen 13.00 en 17.00 uur, is de Oudestraat van Kampen het decor voor de lente editie van Het Verhaal van Kampen. Dit keer is het thema: "Handel over Water."

Het publiek wordt tijdens deze editie in de Oudestraat verrast met kleinschalige acts waarbij de handelsgeest van de Kampenaar een rol speelt. Duik in de wereld van handel over water: de tijd van de Hanze. De gunstige ligging aan de drukbevaren handelsroute tussen de Zuiderzee en de Rijn maakte dat Kampen zich al snel ontwikkelde van eenvoudige nederzetting tot welvarende handelsstad.

Kom langs bij Kaptein Heimwee die zich heeft ontpopt als ware verhalen jutter met gevonden voorwerpen uit de bodem van de IJssel en Zuiderzee. Luister naar live-muziek vanuit de Eenhoorn. Zeebenen? Ga zitten op de schommel en ervaar de handelsgeschiedenis in Nederland. En pas op: van ruilen komt huilen.

Hart van het evenement zijn allerlei bijzondere, kleinschalige, culturele activiteiten waarmee Kampen zichzelf neerzet als een hartelijke Hanzestad die het waard is om (weer) te bezoeken. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van de binnenstad een extra ervaring meegeven.

Het evenement is een initiatief van de vijf culturele organisaties; Quintus, de Stadsgehoorzaal, het Archief, het Stedelijk Museum, en Bibliotheek Kampen. Zij werken daarbij nauw samen met Kamper Events.

Enne... als u dan toch in de stad bent wandel dan even door naar De Stadskazerne waar in de Nicolaas Plompzaal de bijzondere expositie: "Kunst boven Water" te zien is.