LEZING: STRUIKELEN DOOR KAMPEN

Op 9 april organiseert de Historische vereniging voor de ijsseldelta 'Jan van Arkel' haar maandelijkse lezing met dit keer de Struikelstenen in Kampen als onderwerp.

Deze lezing, met als titel “Struikelen door Kampen” zal gehouden worden door Jan van Arkel-lid Joop van Dijk. Op deze avond zullen we met elkaar een virtuele wandeling langs de “struikelstenen” in Kampen houden. Vanzelfsprekend zal dit vergezeld gaan met veel fotomateriaal. Tijdens deze wandeling zal het verhaal van de ”Stolpersteine” en de motivatie van de kunstenaar Gunter Demmig worden verteld.

Aan het eind van de avond zullen de toekomstplannen van de kam per stichting Stolpersteine aan de orde komen. Vragen als “hoe verder”, komen er nog Stolpersteine in Kampen, gaat de stichting bijdragen aan het Nationaal Holocaust monument, etc. zullen de revue passeren.

De spreker van deze avond, Joop van Dijk, is naast bestuurslid van de Stichting Kamper Struikelstenen ook een verwoed amateurfotograaf. Voldoende reden dus om een boeiende avond met veel mooie foto’s te verwachten.

Praktische Informatie

📣 Historische vereniging voor de IJsseldelta 'Jan van Arkel'

🗓 9 april - 🕗20.00 uur, inloop 19.30 uur

📌 LET OP ANDERE LOCATIE: De Regenboog, De Nieuwe Kerk aan de Broederweg 34 in Kampen 

💰Gratis entree voor Jan van Arkel-leden en leden van de Bibliotheek Kampen.      Entree niet-leden € 2,00. ☕

🍷 Pauzedrankje € 1,00.