• Home
  • Nieuws
  • Kampen is op zoek naar een nieuwe stadsdichter

Kampen is op zoek naar een nieuwe stadsdichter

Dag!’ heet veelzeggend het laatste gedicht van Stadsdichter Brigitte Wolthuis. Met haar afscheid start de zoektocht naar haar opvolger.

Word jij de vierde Stadsdichter van de Gemeente Kampen?

Maak met jouw woorden Kampen mooier! Maak een gedicht voor/over Kampen voor in de openbare ruimte (onder de brug, op een lelijk elektriciteitshuisje, op de achterkant van een bord langs de IJssel etc.) en laat de jury zien hoe dat er in het echt uit kan komen te zien. De vorm daarvan is vrij. Zet het gedicht met stoepkrijt alvast op de muur, Photoshop jouw gedicht in een foto, maak een filmpje, stuur een kaart mee zodat we begrijpen waar jouw gedicht zou moeten komen, of beschrijf heel precies in woorden wat jouw plannen zijn. Ook ‘gedicht’ mag je breed opvatten, van spoken word tot een sonnet, van rap tot Zeer Korte Verhalen.

Stuur jouw inzending met een korte motivatie naar voor woensdag 1 juni 2022 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een jury (die door ons benoemd wordt) zal uit de inzendingen drie finalisten selecteren. Zij strijden samen om de titel ‘Stadsdichter van Kampen 2022-2023. 

SAMBIQ
Sinds 2015 wordt de verkiezing tot Stadsdichter georganiseerd door Bibliotheek Kampen. Na Ilja Alberts en Bas Nijhof was Brigitte Wolthuis de derde Stadsdichter. Voor de zoektocht naar de vierde Stadsdichter gaat Bibliotheek Kampen de samenwerking aan met vier andere grote culturele instellingen in Kampen: Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum en Quintus. Samen afgekort tot SAMBIQ. 

Voorwaarden Stadsdichter

  • Je wordt benoemd voor een periode van 2 jaar, met de mogelijkheid van verlenging met nog een jaar. Je bent bereid om gedurende deze periode het ambt van Stadsdichter op je te nemen
  • Je hebt een aantoonbare band met Kampen
  • Je bent 16 jaar of ouder
  • Op verzoek van de culturele instellingen schrijf je minimaal 6 keer per jaar een gedicht over de Stad. Soms bij een specifieke plek of een actuele gebeurtenis, anders meer op eigen initiatief
  • Het ambt van Stadsdichter is niet heel vast omschreven, het staat je vrij om er je eigen draai aan te geven
  • Het is een vrijwillige functie