Jaarprogramma 'Kampen 70 jaar bevrijd'

Tentoonstelling 'Weggetjes naar de vrijheid'

De bevrijding van Kampen, Willem van der Ven (1898-1958), olie op doek, 1945, collectie Stedelijk Museum Kampen

De bevrijding van Kampen, Willem van der Ven (1898-1958), olie op doek, 1945, collectie Stedelijk Museum Kampen

Op 17 april is het precies 70 jaar geleden dat Kampen werd bevrijd door de Canadezen. Ter gelegenheid hiervan worden in Kampen, gedurende het gehele jaar activiteiten georganiseerd. De opening van het jaarprogramma is op zaterdag 21 maart om 14.30 uur in de Nieuwe Kerk, Broederweg 34 te Kampen. Dit is tevens de opening van de tentoonstelling Weggetjes naar de vrijheid in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen (voormalige synagoge).

Deze tentoonstelling loopt van 21 maart t/m 23 mei 2015. Mede namens het gemeentelijk 4 mei comité Kampen en allen die betrokken zijn bij het jaarprogramma, nodigen wij u hiervoor uit.

Het programma is als volgt:

  • Welkom door de heer H.G. Broers, voorzitter van de werkgroep Kampen 70 jaar bevrijd.
  • Inleiding door de heer A.C. Goedegebure, voorzitter van het gemeentelijke 4 mei comité Kampen, met een toelichting op het jaarprogramma.
  • Start bevrijdingsprogramma en officiële openingswoord van de tentoonstelling door burgemeester B. Koelewijn.
  • Toelichting op de tentoonstelling door de heer D. van Driel, mede-auteur van het boek Weggetjes naar de vrijheid, dat leidraad was voor de tentoonstelling in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen.

Na afloop kunt u de tentoonstelling in de Gemeentelijke Expositieruimte bezoeken.

N.B. Mocht u gebruik maken van deze uitnodiging, dan dient u per mail aan ons door te geven met hoeveel personen u komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Dick Spijker, team cultuur - gemeente Kampen). Afbeelding: De bevrijding van Kampen, Willem van der Ven (1898-1958), olie op doek, 1945, collectie Stedelijk Museum Kampen