Onderzoek het zelf op zaterdagochtend

Wil je meer weten over jouw familie en jouw stamboom?

Of loop je vast in jouw genealogisch onderzoek? Weet je niet hoe of waar je gegevens kunt vinden?

De vrijwilligers van de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel helpen je graag op weg bij het onderzoek naar jouw (familie)- geschiedenis. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er vrijwilligers van de Historische Vereniging Jan van Arkel en van de Nederlandse Genealogische Vereniging in het Informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen in De Stadskazerne, Oudestraat 216. 

Tussen 10.00 en 13.00 ontvangen zij je, natuurlijk op corona veilige manier. We hebben de beschikking over een groot scherm waarop wij alles kunnen projecteren, zodat we op veilige afstand kunnen werken


Stamboomonderzoek

De vrijwilligers helpen je bij het onderzoek naar jouw familiegeschiedenis. Je kunt daarbij gebruik maken van de faciliteiten van het Stadsarchief. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over de eerste bronnen die je bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals bevolkingsregisters, burgerlijke stand en kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. En ze leggen graag uit hoe je kunt zoeken naar gegevens op internet en in de verschillende archieven. 

Geschiedenis van een pand

Of wil je juist achter de geschiedenis van een pand komen? Ook dan ben je van harte welkom!

Deze inloopochtend is iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 - 13.00 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten (genealogie) op elke eerste zaterdag van de maand gaan voorlopig vanwege de lockdown en coronamaatregelen niet door.

Maar ben je nieuwsgierig naar jouw verborgen verleden en familie ? De Historische Vereniging van de IJsseldelta Jan van Arkel helpt je graag op weg! Klik hier voor meer info.

 


De foto bij dit artikel komt uit het fotoalbum van de familie Berk. Johannes Berk met zijn gezin, v.l.n.r. Catharina Frederika Hillegonda Berk (geb. 1890), Aleida Berk-Martens (1856-1923) Johannes Berk (1854-1929) , Eelke Jacobus Hendrik Berk (1892-1918).