• Home
  • Nieuws
  • Het Stadsarchief Kampen werkt mee aan TV serie

Het Stadsarchief Kampen werkt mee aan TV serie

14 juni om 20.25 u op Nederland 2

Het Stadsarchief Kampen heeft meegewerkt aan de TV-serie 'God in de Lage Landen'. "Onze" uitzending zal op 14 juni om 20.25 u te zien zijn op Nederland 2.

Nieuw seizoen 'God in de Lage Landen' duikt in geschiedenis! 200 jaar Koninkrijk God in de Lage Landen, vanaf 14 juni, 20.25 uur, Nederland 2

“Zo waarlijk helpe mij God almachtig!”. Bekende woorden, die ook koning Willem-Alexander uitsprak bij zijn inhuldiging. Naar aanleiding van de viering van ‘200 jaar Koninkrijk’ presenteert Ernst Daniël Smid vier nieuwe afleveringen van ‘God in de Lage Landen’. Dit keer met kleurrijke verhalen over onze vorsten en vorstinnen en hun tegenspelers. Het Koninkrijk der Nederlanden begint in een periode waarin de meeste vorsten juist hun macht zien afbrokkelen. Er zijn conflicten tussen het staatshoofd, de macht van het volk en de invloed van de kerk. Kortom, “God, Nederland en Oranje” – wat stelt dat drievoudige snoer eigenlijk voor in 200 jaar Koninkrijk?

AFLEVERINGEN:
Oranje aan de macht (14 juni)
Het volk aan de macht (21 juni)
Een vrouw aan de macht (28 juni)
God, Nederland en Oranje? (5 juli)

De aflevering waaraan het Stadsarchief Kampen heeft meegewerkt is 'Oranje aan de macht' en wordt uitgezonden op 14 juni om 20.25 uur op Nederland 2.