• Home
  • Nieuws
  • Geslaagde opening expositie Kunst boven Water

Geslaagde opening expositie Kunst boven Water

Onder grote belangstelling is zaterdag 7 april jl. de bijzondere expositie Kunst boven Water geopend.

Na de toespraken door KUP 11, Stadsarchief Kampen, de Dijkdichters en Burgemeester Koelenwijn was het tijd voor de officiële openingshandeling. Voor deze handeling werd een beroep gedaan op de creativiteit van de Burgemeester, hij mocht niet alleen een tekst verzinnen maar deze tekst ook nog op het schilderij verven. Een taak die hij met verve vervuld heeft.

Onder het genot van een drankje en hapje konden alle geïnteresseerden deze bijzondere tentoonstelling bekijken. Bijzonder is dat in deze expo héél nieuw en héél oud samenkomt. Want de recent gemaakte werken worden geflankeerd door historische archiefstukken uit het Stadsarchief Kampen, waaronder het stadsregister “Digestum Vetus” uit de periode 1454-1473 met een tekening van de Kogge en charters uit het Oud Archief. Batavialand, waar de IJsselkogge momenteel wordt geconserveerd, exposeert een aantal vondsten uit hun collectie.

De kunstwerken van het Lelystadse kunstenaarscollectief KUP-11 zijn niet alleen te zien in De Stadskazerne in de Nicolaas Plompzaal op de begane grond maar er zijn ook een aantal kunstwerken te zien in de gangen en in Cafe Paatje op de 2e verdieping.

Deze expositie is tot en met 19 mei a.s. te zien in de Nicolaas Plompzaal op de begane grond van De Stadskazerne.