Geschiedschrijving over 2011

Geschiedschrijving 2011

 

Vrijdag 22 juni 2012 is het jaarverslag 2011 van het Stadsarchief Kampen feestelijk gepresenteerd! Na een heldere presentatie over de activiteiten van het Stadsarchief Kampen door de gemeentearchivaris, mevrouw Vink-Bos, werd het eerste exemplaar officieel overhandigd aan de burgemeester van Kampen, de heer Koelewijn. De opkomst voor de presentatie was boven verwachting, met circa 50 personen was de filmzaal van de Protestantse Theologische Universiteit Kampen (PThU) zeer goed gevuld.

Na de presentatie, de enthousiaste speech van de burgemeester en de aankondiging van de stadsomroeper van Kampen, lag er voor iedereen een exemplaar van het jaarverslag 2011 klaar. Er is naast het overzicht aan gebeurtenissen van het jaar 2011, een indruk gegeven van de zeer rijke collectie van het Stadsarchief Kampen. Foto’s, oude kaarten, prenten, en charters (oorkondes) geven een goed beeld van de omvangrijke geschiedenis van de Kampen en haar IJsseldelta. Tekst en beeld vormen samen een rijk geïllustreerd magazine waar iedereen trots op mag zijn. Vanzelfsprekend waren er dan ook veel positieve geluiden en werd het magazine zeer gewaardeerd.

Foto's van de presentatie kunnen hier worden bekeken.

 

Wilt u ook een gratis exemplaar van  het jaarverslag 2011 ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

 

Stadsarchief Kampen

Molenstraat 28

8261 JW Kampen

T: 038 – 3370 770

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.