• Home
  • Nieuws
  • Geschiedenislezing door Annejet van der Zijl

Geschiedenislezing door Annejet van der Zijl

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Op uitnodiging van Bibliotheek Kampen en het Stadsarchief Kampen hebben we Annejet van der Zijl uitgenodigd een lezing te verzorgen.

Zij is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Bekende boeken van haar hand zijn de biografie over Annie M.G. Schmidt en Heineken en natuurlijk Sonny Boy. Ze schreef tot dusver zes non-fictieboeken en (samen met Jo Simons) één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.  


Maand van de Geschiedenis

Het thema van de maand van de geschiedenis is Zij/Hij. Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen, gaan we in deze maand op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Want een completer beeld leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden én heden.  

Hij/Zij Boekenweekgeschenk

Een jaar na de ophef over het thema van de boekenweek 2018 ‘Moeder de vrouw’ met een mannelijke schrijver van zowel het boekenweek geschenk als het – essay, schrijft Annejet van der Zijl het geschenk van 2020. Zal Hij/Zij hierin een rol spelen? Is het van belang dat er meer vrouwelijke biografen komen voor een completer beeld van de werkelijkheid? Speelde Hij/Zij een rol in het schrijfproces voor het non-fictieboek Annika S. dat van der Zijl schreef met haar partner Jo Simons? Kom voor de antwoorden op deze en andere vragen luisteren en ontdekken op dinsdag 15 oktober. Kaarten bestel je via deze linkHeel graag tot dan namens Bibliotheek Kampen en het Stadsarchief Kampen.  

 

Praktische informatie: 

Kaarten: Bieb-leden: € 5
Jan van Arkel leden: € 5 Niet-leden: € 7,50
Inclusief gratis pauzedrankje.  
Kaarten bestel je via deze link

Fotografie: ©-Anja-van-Wijgerden