Gemeentearchief Kampen wordt Stadsarchief Kampen

Het Gemeentearchief Kampen gaat verder onder een nieuwe naam. Vanaf 11 augustus verandert de naam naar ‘Stadsarchief Kampen’. Niet alleen de naam verandert; het logo, de huisstijl en de website veranderen mee.

Waarom een nieuwe naam?

Het archief komt steeds verder van de gemeente te staan. Het archief zal zich ontwikkelen tot een meer zelfstandig historische instelling welke gevestigd is in de stad en de stad en omgeving als werkgebied heeft. Het Stadsarchief wil, naast het beheren van archieven, zich meer in gaan zetten op het benutten van deze bijzondere collectie.

Verhuizing naar de Stadskazerne

Het archief verhuist in 2016 naar de Stadskazerne, een nieuwe locatie waarbij deze nieuwe naam en huisstijl goed passen. De Stadskazerne biedt meer mogelijkheden om de kennis te delen door middel van educatieve- en publieksactiviteiten. Zo willen we steeds blijven zoeken naar verbinding met de stad en de omgeving.

Stadsarchief Kampen

Het Stadsarchief Kampen is een historisch archief en beheert een diversiteit aan archieven die te maken hebben met de stad en de omgeving. Naast de bestuurlijke archieven (van de gemeente) worden ook diverse maatschappelijk archieven zoals archieven van sportverenigingen, religieuze instellingen, koren, bedrijven en familie en particuliere archieven bewaard. Bezoekers kunnen op dinsdag en donderdag deze archieven gratis raadplegen in de studiezaal. Er wordt hard gewerkt om alle archieven te digitaliseren. Op dit moment is een groot aantal, waaronder bijna 20.000 foto’s, al online te bekijken.

Nieuw logo

Een nieuwe naam betekent ook een nieuw logo. Maaike van Keimpema van ‘Sec.ontwerpers’ uit Kampen is verantwoordelijk voor de nieuwe uitstraling.

Nieuwe website

Op 11 augustus gaat de nieuwe website live. Met deze website hoopt het Stadsarchief de digitale bezoekers beter en duidelijker te kunnen helpen. Ook op de social media zal het Stadsarchief vindbaar worden onder de nieuwe naam.

Vanaf 11 augustus is de nieuwe uitstraling van het Stadsarchief Kampen te bekijken via www.stadsarchiefkampen.nl.