• Home
  • Nieuws
  • Vaste plek voor fotopanelen expo "Verhalen van de Engelenberg"

Vaste plek voor fotopanelen expo "Verhalen van de Engelenberg"

Vrijdag 2 februari om 15.00 uur wordt deze nieuwe familiekamer in Myosotis van woonzorgconcern IJsselheem in gebruik genomen. Namens IJsselheem nodigen wij u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De familiekamer bevindt zich tegenover de receptie van Myosotis, Engelenbergplantsoen 3 in Kampen.

 

Bijzonder is dat de muren van deze familiekamer, waar cliënten met familie of bekenden rustig kunnen zitten, gesierd worden met een bijzondere fototentoonstelling. Het gaat om grote panelen, eerder te zien in De Stadskazerne, met beelden uit het bewogen verleden van het gebouw waar Myosotis nu gevestigd is; voormalig Stadsziekenhuis De Engelenbergstichting. Deze expositie vindt permanent onderdak in de familiekamer.

 

De Engelenbergstichting opende in 1916 als stadsziekenhuis van Kampen. Het kreeg landelijke bekendheid doordat prof. dr. Willem Kolff er in 1943 de eerste kunstnier ontwikkelde. Toch had het niet veel gescheeld of het gebouw was gesloopt. Na 78 jaar werden in 1994 de deuren gesloten en vijf jaar later dreigde het te worden afgebroken. Een kleine groep Kampenaren zette zich in voor behoud van het monumentale pand. Na tien jaar leegstand en felle strijd om behoud, kreeg het de rijksmonumentenstatus en kon het nieuwe Myosotis er in 2005 worden ondergebracht.

 

Programma

 

15.00 uur       

Opening door Herman Broers, initiatiefnemer en co-auteur van het boek Verhalen van de Engelenberg, een bevochten monument, 1916-2016 en samen met Stadsarchief Kampen verantwoordelijk voor het maken van de fototentoonstelling.

 

15.10 uur  

Bert Penninkhof, directeur IJsselheem, opent officieel de fototentoonstelling.

 

15.15 uur  

Onthulling nieuwe naam familiekamer.

 

Daarna is er de mogelijkheid om de fototentoonstelling te bekijken.

 

Het boek Verhalen van de Engelenberg, een bevochten monument, 1916-2016 is ter plekke te koop.