EXPOSITIE KUNST BOVEN WATER

Op de foto een detail van een van de schilderijen

Op de foto een detail van een van de schilderijen

Komt u ook? Zaterdag 7 april a.s. om 15.00 uur opent de heer B. Koelewijn, burgemeester van Kampen, deze bijzondere expositie. 

De expositie KUNST BOVEN WATER is te zien in de Nicolaas Plompzaal in de Stadskazerne, en tot stand gekomen door de inzet van de drie partijen KUP 11, Batavialand en Stadsarchief Kampen. 

KUP 11
Het samenwerkingsverband KUP 11*, opgericht in 2011, organiseert meestal exposities rond een  thema. In de tentoonstelling “Kunst boven water” worden schilderijen getoond die zijn gemaakt rond het thema “IJsselkogge”. De IJsselkogge is de naam voor het 15e eeuwse scheepswrak dat op 10 februari 2016 boven water werd gehaald en op dit moment in Batavialand wordt geconserveerd.
De kunstenaars van KUP 11 hebben zich door dit wrak laten inspireren. Ze hebben het bekeken, gefotografeerd, de sfeer die om het wrak en het conserveringsproces hangt geproefd en zijn vervolgens, ieder op eigen wijze, aan de slag gegaan. Dat heeft een collectie schilderijen voortgebracht die weliswaar alle op het wrak zijn gebaseerd, maar zeer verschillend zijn in de uitvoering.

STADSARCHIEF KAMPEN EN BATAVIALAND
Deze creatieve uitingen van KUP 11 worden geflankeerd door zowel historische archiefstukken van Stadsarchief Kampen, waaronder het stadsregister ‘Digestum Vetus’ uit de periode 1454-1473 met een tekening van de Kogge, charters uit het Oud Archief en vondsten uit Batavialand met betrekking tot de Kogge.

Komt u ook? 
U bent van harte welkom bij de officiële opening! Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan deze expositie van de 21e eeuwse schilderijen gebaseerd op het 15e eeuwse scheepwrak.

Datum opening expo: zaterdag 7 april
Locatie: De Stadskazerne, Oudestraat 216 te Kampen
Zaal: Johan van Mulkenzaal (2e verdieping van De Stadskazerne)
Inloop vanaf: 14.30 uur
Start officiële opening: 15.00 uur door de heer B. Koelewijn
Locatie expositie: Nicolaas Plompzaal (begane grond van De Stadskazerne)
Periode expositie: 7 april tot en met 19 mei 2018
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden

STADSWANDELING
Voorafgaand aan de opening is er ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadswandeling door de historische Hanzestad Kampen. Uiteraard wordt de locatie waar de IJsselkogge geborgen is bezocht. De ervaren gidsen van Touristinfo Kampen nemen u graag mee op deze informatieve tour. 

Datum: zaterdag 7 april a.s.
Start: 13.00 uur
Begin-  & eindpunt: De Stadkazerne, Touristinfo (begane grond)
Aanmelden: voor 1 april a.s. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onder vermelding van: 7 april, 13.00 uur, IJsselkoge
Kosten: €5,- per persoon, contant te voldoen aan de balie van de Touristinfo

 

* Het collectief KUP 11 bestaat uit: Esam Alwasete, Guda Boelens, Kitty van Dijk, Ton Ensink, Willy Fokke, Anne Graalman, Dorrith Hillebrink, Marijke Kienhuis, Carl Palm, Lies Resink, Marie Therese van der Riet. www.kup-11.nl