Expo: De beste wensen!

Nostalgie van weleer! Van 22 december t/m 6 januari expo bijzondere collectie kaarten en prenten maar ook ruimte voor uw wens voor het nieuwe jaar!

Het aftellen tot het nieuwe jaar s begonnen. Wellicht bent u bezig geweest met het schrijven van de kerstkaarten met uw nieuwjaarswens voor de mensen die u dierbaar zijn. Hoe zagen de kerstkaarten er in het verleden eigenlijk uit? Wat wenste men elkaar voor het nieuwe jaar?

 

Wij zijn het archief ingedoken en hebben een keuze gemaakt uit de vele bijzondere, soms ontroerende en af en toe humoristische kerst- en nieuwjaarswensen die wij in onze collectie hebben. Tijdens onze zoektocht kwamen we ook een aantal nostalgische kerstafbeeldingen tegen. Een sfeervolle aanvulling, gewoon té mooi om in het archief te laten liggen. Het belooft een sfeervolle expositie te worden.

 

Wat is uw wens voor het nieuwe jaar?

Om het verleden met de toekomst te combineren is er rondom de kerstboom ruimte vrijgelaten waar u uw nieuwjaarswens achter kunt laten. Dat kan een wens zijn voor iemand die belangrijk voor u is, een wens voor uzelf of een wens van algemene aard. In de Nicolaas Plompzaal (expositie ruimte) in De Stadskazerne liggen materialen voor uw wens. Liever thuis bezig met uw wens en deze wenskaart dan een plek geven in de expo ruimte? Dat kan natuurlijk ook. 

 

Na 6 januari bergen we al die kerst- en nieuwjaarswensen op.

 

(Wie weet wordt uw wens over 100 jaar nog eens tentoongesteld).