Doe je mee?

Wie is het meest vertrouwd met Kamper gezegdes? Welke deelnemer raadt als eerste het missende woordje in een Kamper liedje? En waar is toch die foto in Kampen gemaakt? Tijdens de 'Pubkwis op zien Kampers' draait het om kennis over de Kamper taal en over waar die gesproken wordt.

 De pubquiz is het vervolg op het 'Dictee op zien Kampers'. De quiz is een stuk luchtiger van opzet dan het oude dictee. Het belooft een hele gevarieerde avond te worden met het Kamper dialect in de hoofdrol. Jac Ruiten brengt een muzikale ronde, de Kamper Taalkringe verzorgt de regie, de Kamper bibliotheek zet boeken met een hoofdrol voor Kampen in de schijnwerpers en het Stadsarchief Kampen zorgt samen met HV Jan van Arkel voor vragen over locaties in Kampen.

Kampers

Veel Kampenaren spreken het nog altijd. Er bestaan niet alleen typische Kamper woorden, maar ook complete gezegden die verder nergens voor komen. Als je in het Kampers zegt dat een vrouw ' 't  eui op zolder ' heeft (het hooi op zolder), bedoel je daarmee dat ze het haar opgestoken heeft. Je moet er maar opkomen. Met kennis van het Kampers en de kunst van het associëren moet je een eind kunnen komen.

 De 'Pubkwis op zien Kampers' wordt op dinsdag 11 februari vanaf 20.00 uur gehouden in De Stadskazerne. De presentatie is in handen van Reijer van 't Hul. Doe je mee? Meld je dan aan via www.bibliotheekkampen.nl. Supporters zijn uiteraard ook van harte welkom!

Bijschrift foto: De mensen achter de mooie samenwerking: Sybren Gerlofsma, Hester Timmerman, Jeanne Kloosterman en Reijer van 't Hul. Op de foto ontbreken Johan Prins en Wout van Capelle.