Liefde voor Letters

Letters. Daar hebben we er in het archief heel veel van. Ga met ons mee op ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de letter. Vanaf 19 januari in De Stadskazerne.

De expo Liefde voor Letters

Op 19 januari wordt de expositie Liefde voor Letters van het Stadsarchief Kampen geopend. De expositie is te zien tot en met 23 februari.

In het depot liggen meters archiefstukken waarin de ontwikkeling van letters door de eeuwen heen, in het handschrift en drukwerk, prachtig is te zien. Dit laten we op deze expositie aan de hand van de meest uiteenlopende Kamper archiefstukken aan u zien. Uiteraard komt ook het Kamper dialect ruimschoots aan bod met onder andere de verkiezing van het mooiste Kamper woord.   

Wat staat hier?

Ontdek of jij het middeleeuws handschrift kunt lezen. Je test het bij de expositie op een bijzondere, en vast een heel bekende manier.

Bij deze expositie staan ook verschillende activiteiten op het programma. Die stuk voor stuk over letters gaan. Letters in de breedste zin van het woord. 

Leer letters ontcijferen op 16 februari

Dat doe je op de masterclass Paleografie op 16 februari. Daar brengen we je de beginselen van het middeleeuws schrift bij. Ook handig als je hedendaagse onleesbare handschriften wilt ontcijferen!

Ontdek de betekenis van het Woordenlint op 2 februari

Wil je weten waar de woorden op de kademuren bij de Burgel voor staan? Je komt er achter tijdens de stadswandeling op 2 februari.

Ontdek jouw lettertalent op 9 februari

Geef je op voor de masterclass Handletteren door Letterloods op 9 februari. Voor kinderen zijn er die dag de workshop “Stempelen” van het Grafisch Atelier en “Maak je eigen zegel” door het Stadsarchief.

De verkiezing van het mooiste Kamper woord  

Wat is het mooiste Kamper woord? Het is nu aan jullie om het mooiste woord aan te kruisen op het stembiljet bij de expositie. We zijn benieuwd. De officiële uitslag maken we op 23 februari bekend. 

Ontdek meer op Stadsarchiefkampen.nl bij nieuws en natuurlijk op onze Facebookpagina. Meld je aan voor de activiteiten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.