Stem op het archiefstuk van Stadsarchief Kampen!

Klik om direct uw stem uit te brengen op deze link: www.stukvanhetjaar.nl/kampen

U komt dan direct op de juiste pagina om het archiefstuk van het Stadsarchief Kampen te nomineren voor Stuk van het jaar. Helpt u mee? Stemmen kan tot en met 24 oktober 2018

Over de Stuk van het Jaar-verkiezing

Het Stadsarchief Kampen is genomineerd in de verkiezing voor het mooiste of meest bijzondere archiefstuk van Nederland! Tijdens de Maand van de Geschiedenis, die in oktober plaats vindt, wordt landelijk een online verkiezing gehouden. Dit jaar is het thema: Opstand.

De inzending van het Stadsarchief Kampen

Bij het zoeken naar een archiefstuk dat aansluit op het thema 'Opstand' stuitten we in Kampen op een archiefstuk uit 1519. Het is een brief geschreven door de gilden en de burgers van Kampen aan de bisschop van Utrecht uit onvrede over het bestuur van Kampen.

De brief staat vol sappige details. Van zatlapperij, achterstallig onderhoud, tot belastinggeld dat spoorloos verdwenen is.De burgers kwamen in opstand. Bloed vergieten was gelukkig niet nodig. Want deze brief leidde er toe dat de Raad van Kampen viel en er voor het eerst een nieuwe raad gekozen werd.

Bekijk ons Stuk van het Jaar

Nieuwsgierig? Meer informatie over de Fluwelen Revolutie in Kampen van 1519 vindt u via deze link: De klacht van de gilden en de gemene burgers aan de bisschop over het wanbestuur door de raad van Kampen. 

Stem op Kampen

Direct uw stem uit brengen doet u via deze link: www.stukvanhetjaar.nl/Kampen. U komt dan direct op de juiste pagina om het archiefstuk van het Stadsarchief Kampen te nomineren voor Stuk van het jaar. Helpt u mee? Stemmen kan tot en met 24 oktober 2018.

De stemknop

Let op: stemmen gaat nu per e-mail. Er kan per mailadres 1 keer gestemd worden! U kunt dus niet op meerdere stukken stemmen met hetzelfde mailadres. Wij doen uiteraard niets met de mailadressen en verwijderen ze na de verkiezing.

Alvast ontzettend bedankt voor uw stem namens de medewerkers en vrijwilligers van het Stadsarchief Kampen. 

 

Gerelateerde artikelen

Dit is het Stuk van het jaar 2018!