VACATURE: Gemeente-Archivaris

Werken bij de gemeente Kampen is leuk en veelzijdig! De dienstverlening aan inwoners en bedrijven is heel divers. 

Daarvoor heeft de gemeente mensen nodig met verschillende kwaliteiten en bovenal……. enthousiasme! 

In onze organisatie staat professionaliteit voorop. Wij willen onze burgers, ondernemers en organisaties in Kampen optimaal van dienst zijn. Wij zijn resultaatgericht en werken  zoveel mogelijk samen op basis van vertrouwen. We vinden het belangrijk maatschappelijke en ruimtelijke opgaven en projecten proactief en omgevingsbewust aan te pakken in samenwerking met inwoners, organisaties en belanghebbenden. We hebben plezier in ons werk, omdat het afwisselend is en maatschappelijk relevant. Wij stellen ons proactief op en zijn flexibel. Kortom: wij hebben een motiverende en inspirerende werkomgeving.

Het Stadsarchief Kampen behoort tot de top van historische archieven in Nederland vanwege het cultuurhistorisch belang en volledigheid van de collectie.

Voor de lange termijn is in het coalitieprogramma afgesproken dat het Stadsarchief meer onafhankelijk wordt en op afstand komt te staan van de gemeente. Voor de korte termijn krijgt het archief vanwege organisatiewijzigingen nog tijdelijk een nader te bepalen nieuwe positie binnen de gemeentelijke organisatie. De drie grote uitdagingen waar het Stadsarchief Kampen nu voor staat zijn: het verder ontwikkelen van de digitale dienstverlening aan een breed publiek, het vormgeven van digitaal archief- en informatiebeheer via een e-depot en het versterken van de erfgoedfunctie.

GEMEENTEARCHIVARIS | COORDINATOR STADSARCHIEF

tijdelijk voor 2 jaar met vooruitzicht op een vaste aanstelling
32 uur per week
(vakspecialist B)

Wat ga je doen?

Je gaat een actieve rol spelen in de nieuwe positionering van het Stadsarchief.

Je bent als coördinator verantwoordelijk voor de dagelijkse, inhoudelijke aansturing van 6 vaste medewerkers en ruim 20 vrijwilligers. Je draagt zorg voor een gezonde bedrijfsvoering en financiële continuïteit volgens de afspraken in het management/prestatiecontract. 

Als gemeentearchivaris draag je zorg voor uitvoering van de Archiefwet; je bent eindverantwoordelijk voor het beheren van de archieven en collecties in goede, geordende en toegankelijke staat en acquisitie van particuliere archieven. De komende jaren ben je vooral bezig met  beleidsontwikkeling, stroomlijnen van werkprocessen en het verbeteren van de digitale dienstverlening.

In het kader van archieftoezicht adviseer je de gemeentelijke organisatie in ontwikkelingen op het gebied van digitaal werken en voer je audits uit op het beheer van de niet-overgedragen archieven. In samenwerking met de gemeentelijke organisatie draag je bij aan het tot stand brengen van een e-depot.

Je functioneert als boegbeeld van het Stadsarchief en geeft mede gestalte aan het cultureel ondernemerschap. Je zoekt en onderhoudt contacten binnen het lokale erfgoednetwerk, zoekt actief naar samenwerkingsmogelijkheden en neemt deel aan culturele projecten en evenementen die gericht zijn op een breed publiek.

Je bent mede verantwoordelijk voor het verwerven van fondsen en subsidies en het organiseren en verzorgen van publieksactiviteiten.

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal HBO-werk en denkniveau, een afgeronde Archiefopleiding en affiniteit met geschiedenis en cultuur. Je hebt kennis van archief- en informatiewetgeving en ervaring met alle aspecten van beheer van archieven en collecties. Daardoor ben je in staat werkprocessen te stroomlijnen, beleid en procedures hier op af te stemmen en uitvoerende werkzaamheden te beoordelen.

Door inzet van jouw goede contactuele eigenschappen en betrokkenheid kun je het culturele ondernemerschap mede vormgeven. Je bouwt en onderhoudt een netwerk en neemt initiatieven tot  samenwerking en uitvoering van projecten.

Met omgevingsbewustzijn en overtuigingskracht werk je aan de positionering van de gemeentearchivaris binnen de gemeentelijke organisatie. Je bouwt relaties op met de verschillende belanghebbenden binnen de organisatie en je bent in staat om het draagvlak te vergroten voor goed informatie- en archiefbeheer.

Je hebt ervaring met dagelijkse coördinatiewerkzaamheden, bedrijfsvoering en financieel beheer, bij voorkeur bij een culturele instelling. Als coachend leidinggevende stuur je op kwaliteit en betrokkenheid.

Je herkent je in de competenties: overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, plannen en organiseren, omgevingsbewustzijn, verbinden, coachen en ondernemen.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een aanstelling voor vooralsnog twee jaar, met vooruitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 4.319 bruto per maand bij een 32-urige werkweek (schaal 11; op basis van functieschaal 10 met extra schaal vanwege coördinatiemodule). Daarnaast bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05%, koop en verkoop van verlofdagen en betaald ouderschapsverlof.

Procedure

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie en het Stadsarchief neem je contact op met Henk Dijk, coördinator a.i. Stadsarchief Kampen, telefoon (06) 22 39 79 25 of Femia Siero, gemeentearchivaris a.i., telefoon (06) 30 59 89 95.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor deze vacature, reageer dan vóór 8 oktober 2018 via de website van de gemeente Kampen www.kampen.nl/vacatures. En klik op de link Solliciteren rechtsonder op de pagina. Solliciteer voor Gemeentearchivaris/coördinator Stadsarchief. 

Wij wensen geen acquisitie voor deze advertentie.