Profielwerkstuk

Laatste schooljaar voortgezet onderwijs

Het profielwerkstuk, de grote opdracht in het laatste jaar van je middelbare schooltijd.

Heb je al een onderwerp en ben je met het onderzoek begonnen? 

Ben je op zoek naar informatie of een historische bron voor je profielwerkstuk of andere opdracht. Neem je dan contact op met ons? We helpen je er bij het Stadsarchief Kampen graag bij. 

In onze archiefbewaarplaats bewaren we kilometers aan historisch materiaal. Vanuit de middeleeuwen tot aan de krant van gisteren. Daarnaast vind je in ons Informatiecentrum honderden boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met de geschiedenis en de gemeente Kampen.

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je vraag of onderwerp. Langskomen in ons Informatiecentrum kan natuurlijk ook. We zijn op dinsdag en donderdag geopend van 09.00-12.00 en 13.00 - 16.00 uur. We maken ook graag een afspraak buiten schooltijd met je als dat beter uitkomt.
 

Tips

Kies een onderwerp dat je leuk vindt
Kies een onderwerp wat je leuk vindt, wat je interessant vindt. Dat maakt het onderzoeken veel leuker en makkelijker om met het Profielwerkstuk aan de gang te gaan. Het is ook belangrijk om bij je keuze van het onderwerp ook alvast te kijken of er genoeg informatie over te vinden is. Zorg er wel voor dat je onderwerp en onderzoeksvragen vooraf worden goedgekeurd door je docent. 

Probeer zo specifiek mogelijk te zijn
Hoe duidelijker de vraag, hoe specifieker wij jou antwoord kunnen geven. Fijn is het voor ons als je ook vermeld in de email wat het onderwerp van jouw profielwerkstuk is. Natuurlijk kun je ook met andere vragen bij ons terecht. Meekijken kan altijd toch? 

Tips en inspiratie
Op deze website https://www.profielwerkstuk.nl/ vind je een heel stappenplan en heel veel inspiratie. Doe er je voordeel mee. 

Onze allerbelangrijkste: begin op tijd